promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly változás jön, ami rengeteg pénz húzhat ki a zsebedből - erre figyelj
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly büntetésre számíthatsz, ha elmulasztod ezt a dolgot.

Nem mindenki van tisztában vele, de bizony itthon törvény írja elő, hogy a házszámtáblát köteles az ember az ingatlanján feltünteni, mulasztás esetén pénzbírásg is kiszabható a hiányáért.

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről jól látható helyen kell elhelyeznie. Ennek elmulasztása súlyos következményekkel, akár 150 000 Ft-os bírsággal is járhat, de ennél is fontosabb, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény értelmében minden házszámmal ellátott épület tulajdonosának kötelessége elhelyezni a házszámot az ingatlanon. A házszámtábla beszerzése, kihelyezése, illetve szükség esetén történő cseréje és pótlása is az ingatlan tulajdonosának felelőssége.

Az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán kell elhelyezni a számtáblát, méghozzá olyan helyen, hogy a közterületről jól látható legyen - ha ez nem megvalósítható, akkor az adott ingatlanon bárhol elhelyezhető, de csak úgy, hogy az utcáról látni lehessen.

Az előírások be nem tartása esetén 50 000 forintig terjedő helyszíni bírság vagy akár 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki az érintett személy ellen.

Azonban nem csupán a büntetés elkerülése miatt fontos az előírásoknak megfelelően elhelyezni a házszámtáblát. Ezen intézkedés életmentő is lehet, hiszen segíti a mentősöket, tűzoltókat, rendőröket és postásokat a gyors és pontos cél elérésében, amikor szükség van rájuk.

Ennek az egyszerű intézkednek a megtételével így nem csak a büntetést kerüljük el, hanem a közszolgálatok működését is segítjük, és az átláthatóbb városképhez is hozzájárulunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás