promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége a 600 forintos üzemanyagnak, szenzációs változás a hazai benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olcsó üzemanyagárakat hoz a Mikulás december 6-án.

Végre megtört a jég, vége a 600 forint feletti üzemanyagáraknak, ugyanis december 6-án, szerdán olyan árváltozás lesz a hazai benzinkutakon, aminek biztosan örülni fognak az autósok. Mondhatjuk, hogy az öreg Mikulás most nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek is hoz némi ajándékot, mégpedig azt, hogy mind a benzin, mind a gázolaj ára 600 forint alá esik.

A múlt héten bár volt egy kis aggodalom az olajárak alakulása kapcsán, ugyanis az OPEC ülés idején a Brent ára hirtelen 84 dollár közelébe ugrott. Aztán gyorsan vissza is mérséklődött, miután a tagok nem tudtak megállapodni az újabb kitermelés csökkentéséről. Szaúd-Arábia ettől függetlenül az ázsiai országok részére olcsóbban fogja adni az olaj, de ez az információ nem tudta hosszabb távon magasabb szinten tartani az olaj árát.

Tekintve, hogy a piacon túlkínálat van, az olaj ára csökkenő tendenciát mutat, ami várhatóan az év elején is kitart majd. Ennek fejében az érkező jövedéki adóemelés talán nem is fog annyira fájni, mint vártuk; és megint csak távolabbnak látszik az a 700 forintos álomhatár, amivel régóta riogatnak a hazai elemzők.

A múlt hét elején a Brent olaj ára 79 dolláron indított, vasárnap pedig 78 dollárral zárt; a dollár árfolyama pedig 378-379 forintos szinten mozgott. Emiatt a kiskereskedelmi árakban nem számítottak növekedésre, inkább kicsi mérséklődést.

Be is jött a számítás, ugyanis Mikulás napján, december 6-án csökkenő árváltozás lesz; legalábbis a gázolaj esetében. A benzinnél marad minden úgy, ahogy múlt héten, de a gázolaj esetében bruttó 6 forinttal lesz várhatóan kevesebb a kiskereskedelmi ár a kutakon. Ezzel a gázolaj átlagára is lecsökken a 600 forintos szint alá, konkrétabban: 

95-ös benzin átlagára szerdától várhatóan: 577 Ft/liter

Gázolaj átlagára szerdától várhatóan: 598 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás