promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Forradalmi változás jön az OMV-nél, ennek nagyon fognak örülni az autósok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az elektromos autóval rendelkezők örülhetnek a hírnek.

Az OMV remek hírt közölt az elektromos autóval rendelkezők számára, ugyanis új elektromos töltőt telepített a fővárosi Szilágyi Erzsébet fasori és a szegedi Dorozsmai úti töltőállomásán. A készülékek 250 kilowatt (kW) összteljesítményű ultragyors töltők, amelyeken két töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kW teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kW-ra korlátozódik. A napokban telepítik egyébként a balatonlellei és a keszthelyi kút új töltőit is, ami szintén megkönnyíti majd az autósok dolgát.

Az OMV közleményében kiemelte, hogy Magyarországon is folyamatosan beruháznak fenntartható technológiákba és az e-mobilitás támogatásába. Felidézték, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kW teljesítményű töltőpontot létesítenek hét, forgalmas magyarországi autóutak melletti OMV töltőállomáson, egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében; a fejlesztés összege 2,1 millió euró.

Az OMV Hungária Kft. 201 töltőállomást üzemeltet Magyarországon, 60 embert alkalmaznak közvetlenül, a töltőállomás-hálózatban pedig hozzávetőleg 1700-an dolgoznak. Az OMV 2022-ben 62 milliárd eurós bevételt ért el, és világszerte mintegy 22 300 embert alkalmaz.

A hagyományos autót használók egyébként nemrégiben szintén igen jó hírt kaptak, december első napjától, péntektől ugyanis a benzin ára bruttó 3 forinttal csökkent, míg a gázolaj ára a héten már nem változott. Jelenleg így a következő árakkal találkozhatunk a benzinkutakon:

95-ös benzin: 577 Ft/liter
Gázolaj: 604 Ft/liter

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás