promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos hír az időseknek, jelentős változás a decemberi nyugdíjaknál
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már nem kell sokat várni és érkezik a decemberi nyugdíj és a családi pótlék is.

A nyugdíjasok Magyarországon manapság nincsenek igazán jó helyzetben és mindössze pár ezer főre tehető azoknak a száma, akik kiemelkedően nagy összegű juttatásokban részesülnek hónapról hónapra, a legtöbb nyugdíjas olyan összeget kap kézhez, amiből gyakran megélni sem könnyű. A helyzetet az elmúlt időszakban tovább nehezíti az infláció is, ami miatt még nehezebben lehet megélni a nyugdíj összegéből.

Erre jött nemrégiben egy hír, ami egyrészt pozitív, egy másik oldalról azonban nem feltétlenül így karácsony közeledtével. Mint ahogy az előző években ilyenkor, 2023-ban is a szokásosnál hamarabb utalja a Magyar Államkincstár a nyugdíjakat decemberben.

A december havi nyugdíjakat 2023. december 4-én (hétfőn) utalja majd át a Magyar Államkincstár. Ha valaki  tehát bankszámlára kérte az utalást, már december 4-én hozzájuthat járandóságához. Fontos azonban megjegyezni, hogy a január havi nyugdíjak csak 12-én fognak érkezni, így hat hetet kell majd várni a következő kifizetésig, ami elég hosszú időnek számít. Az időseknek ezért ennek tudatában kell gazdálkodniuk a pénzzel, ám ez megnehezítheti az idei karácsonyt is.

Amennyiben valaki az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. Így az ünnepi időszakban december 4-e és december 19-e között várható majd az emelt összegű ellátás.

A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát a nyugdíjakhoz hasonlóan 2023. december 4-én, hétfőn utalják majd az érintetteknek.

A banki jóváírás várható időpontja is december 4., hétfő lesz ebben az esetben is. A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik majd meg, így arra sem kell majd sokat várni.

(alon.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás