promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Többet kell majd fizetnünk ezeken a területeken a parkolásért, itt vannak a főváros tervei
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten esedékes döntései jelentős hatással lehetnek a budapesti közlekedésre.

A budapesti közlekedési szabályozással kapcsolatos javaslatokat tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a november 29-i ülésén. A javaslatok között szerepel néhány módosítás a budapesti parkolási díjak vonatkozásában is.

A Portfolio.hu beszámolója szerint a javaslatok között szerepel a parkolási díjak emelése a belvárosban, valamint a parkolási zónák kiterjesztésének lehetősége. Emellett a javaslatok tartalmaznak olyan intézkedéseket is, amelyek célja a parkolási rendszer igazságosabbá tétele.

A konkrét javaslatok még nem ismertek, de a Fővárosi Közgyűlés döntése jelentős hatással lehet a budapesti parkolási helyzetre

A tervek szerint a következő változások lesznek:

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út – Könyves Kálmán körút – Soroksári út által határolt területtel. Ez azt jelenti, hogy ez a terület a jövőben a „C” várakozási övezetben lesz, ahol az óránkénti parkolási díj 300 forint lesz.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül. Ez azt jelenti, hogy ez a terület a jövőben a „C” várakozási övezetben lesz, ahol az óránkénti parkolási díj 300 forint lesz. A várakozási idő ezen a területen a jövőben is 3 óra marad.
  • A XI. kerületben a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, valamint a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hossza is „C” várakozási övezetbe kerül. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a jövőben az óránkénti parkolási díj 300 forint lesz.
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlan (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) „B” várakozási övezetből „A” övezetbe kerül. Ez azt jelenti, hogy ez a terület a jövőben az „A” várakozási övezetben lesz, ahol az óránkénti parkolási díj 600* forint lesz.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel. Ez azt jelenti, hogy ez a terület a jövőben a „C” várakozási övezetben lesz, ahol az óránkénti parkolási díj 300 forint lesz.
  • A XIV. kerületben az Örs vezér tér 11-20. mögötti terület is fizető lesz. Ez azt jelenti, hogy ez a terület a jövőben a „C” várakozási övezetben lesz, ahol az óránkénti parkolási díj 300 forint lesz.

 

A Fővárosi Közgyűlés még a 2023. szeptember 29-i ülésén úgy döntött, hogy az A zónában az óránkénti parkolási díjat 600 forintra emelik, de a döntés csak 2024. január 1-jén lép hatályba. A cikkben szereplő árakat is ezek alapján írtuk meg, ám ezek ugyancsak változhatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás