promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentés a Yettel-től, erről tudnia kell az ügyfeleknek
Borítókép:  MTI/Mónus Márton
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Yettel hatalmas bejelentést tett az ügyfeleknek.

A gyors mobilinternet mindenkinek fontos, hiszen senki sem szereti a magas válaszidőket és a hosszú várakozásokat, amíg egy oldal teljesen betölt. Most azonban hatalmas bejelentést tett a Yettel az ügyfeleknek, ugyanis még gördülékenyebb lesz a netezés, szinte valósidejű online kommunikációt élvezhetnek.

Magyarországon elsőként - és világviszonylatban is az élmezőnyben - nyilvánosan elérhetővé vált az önálló 5G technológia. Ennek az újdonságnak a lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja. Ez azért jó, mert ez lényegesen lerövidíti a hálózati válaszidőt, tovább növelheti az elérhető le- és feltöltési sebességet és további új digitális szolgáltatások bevezetését is lehetővé teszi.

Hozzá kell tenni, hogy az önálló 5G előnyeit még nem élvezheti a Yettel minden ügyfele; elsőként az otthoni és irodai 5G-szolgáltatást használó ügyfelei számára nyitják meg.

A Yettel közlése szerint a közeljövőben az lesz a cél, hogy nemcsak az 5G-használók, de általánosságban véve az otthoni és irodai internet-előfizetők számára biztosítsák a teljes hozzáférést. Ez egy ütemezett menetrend szerint 2024. első negyedévének végéig meg fog történni, tehát nem kell sokat várni arra, hogy mindenhol elérhető legyen az önálló 5G-szolgáltatás. Az önálló 5G okostelefonokon való megjelenése a jövő év hátralévő részében várható.

Koller György, a Yettel műszaki vezérigazgató-helyettese szerint ezzel még könnyebbé, gördülékenyebbé válik majd a netezés a mindennapokban, az új technológia jelenléte és lehetőségei pedig nagyban hozzájárulhatnak számos gazdasági ágazat további digitalizációjához Magyarországon, növelve az itt működő cégek és vállalatok hazai és nemzetközi versenyképességét.

„Hazánkban a Yettel rendelkezik a szupergyors 5G eléréshez szükséges frekvenciasávban a legnagyobb összefüggő tartománnyal, azaz legnagyobb kapacitással, és ezt a műszaki lehetőséget az önálló 5G-vel szeretnénk ügyfeleink, felhasználóink előnyére fordítani”

- mondta Koller György.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás