promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Yetteles vagy? Fontos bejelentést tett a szolgáltató, sok ügyfelet érinthet a változás
Borítókép:  YouTube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Vodafone és a Telekom már korábban lekapcsolta a 3G-s szolgáltatásokat, a Yettel csatlakozásával egész Magyarországon elérhetetlenné válik a ma már meghaladott technológia.

 

Az előzmények: Sokáig csodaként tekintettünk a 3G hálózatra, de ma már alaposan eljárt felette az idő, elavult lett a technológia, az újgenerációs vezeték nélküli mobilinternetes szabványok sokkal gyorsabb adatátvitelt tesznek lehetővé. Magyarországon 2005-ben kezdte el kiépíteni a 3G hálózatot mindhárom nagy mobilszolgáltató  (akkori nevükön: T-Mobile, Pannon GSM és Vodafone), a tavalyi év során azonban egymás után jelentették be, hogy megszüntetik az üzemeltetést.

Elsőként a Telekom döntött úgy, hogy nincs már igény a 3G hálózatra, idén év elején pedig a Vodafone is követte a sorban. Némi lemaradással, de a Yettel is követi őket, a 900 MHz-es frekvenciasávban üzemelő 3G-től ugyan tavaly már elbúcsúztak, de a 20100 MHz még ma is elérhető.

Ami hamarosan megváltozik: November közepén a Yettel is végleg búcsút mond a 3G-nek, egészen pontosan november 13-án. Ez azt jelenti, hogy november 13-át követően Magyarország területén sehol sem lesz 3G hálózat, mivel

egyik szolgáltató sem üzemelteti már az elavultnak számító technológiát.

Érdemes új készüléket vásárolni: Ha valaki olyan készülékkel rendelkezik, ami nem képes kezelni a 4G-t vagy az 5G-t, az a jövőben nem fog tudni internetezni a telefonján. Hívást indítani, illetve fogadni ezután is képesek lesznek ezekkel az elavultnak számító mobiltelefonokkal, továbbá az SMS küldéshez sincs szükség internetre (mert ezek a 2G technológiával is jól el vannak), de ha le szeretnénk csekkolni az időjárást, a buszmenetrendet, vagy a Messenger üzeneteinket, akkor ahhoz ez már kevés lesz.

Ha tehát nem szeretnénk mobilinternet nélkül maradni, akkor itt az ieje egy új készülék beszerzésének.

Ha valakinek bármi kérdése lenne a lekapcsolást illetően, az a Yettel kapcsolódó oldalán informálódhat a változásról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás