promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Ennek sokan fognak örülni: egy régóta várt csodatévő érkezik hamarosan hazánkba
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Decemberben ismét Magyarországra érkezik a finn Mikulás, Joulupukki ezúttal több városba is ellátogat.

Bizonyára szinte mindenki ismeri az igazi, eredeti finn Mikulást, Joulupukkit, akinek neve anyanyelvünkön egyébként annyit tesz, hogy „karácsonyi kecske" vagy „yule-i kecske". Azok számára akik rajonganak Joulupukkiért most van egy jó hírünk, ugyanis a gyerekek kedvenc télapója hamarosan ismét Magyarországra látogat.

A finn Mikulás története 1927-re nyúlik vissza, amikor is egy rádióműsorban elhangzott, hogy Lappföldön, azon belül Korvatunturin él. Az igazi mikulás háza egyébként Rovaniemiben van a sarkkörön, ahol az év bármely napját nagy szeretettel fogadja a látogatókat. Most azonban nekünk sem kell Finnországig utaznunk, hogy találkozzunk vele, Joulupukki ugyanis nemsokára országos körútra indul hazánkban,

Az Északi-sarkkör közeléből érkező vendég idei egyik feladata ezúttal az lesz, hogy felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára.

Az esemény szervezője Zsolnai Endre emlékeztetett a finn Mikulás korábbi szavaira:

Adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek adventkor. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!

Zsolnai Endre szerint a finn Mikulás mondatai jól mutatják, hogy idén mire fókuszál a karitatív akció: A Mikulásgyár szeretne ismét sok tízezer adományt gyűjteni, amit a gyermekétkeztetési alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között.

A szervezők mellett mint minden évben idén is önkéntesek százai segítik a Mikulásgyár munkáját. A december 1. és 21. között zajló eseménynek köszönhetően ismét több ezer gyermek karácsonya válhat egy kicsit könnyebbé.

A gyerekek ezúttal több városban is találkozhatnak majd Joulupukkival. December 1-jén Budapesten, a MikulásGyár nyitóceremóniáján és december 6-án ugyanezen a helyszínen, továbbá december 3-án Sárváron, december 4-én Bábolnán, december 6-án Szerencsen és december 7-én Szombathelyen.

A finn mikulás egyébként nem először látogat Budapestre. Néhány évvel ezelőtt például így fogadták őt érkezésekor a lelkes gyerekek:

(MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás