promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarországon itt találkozhatsz az igazi finn Mikulással még ma - Joulupukki teljesítheti a te kívánságodat is
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bizony, ha elég gyors vagy, elcsípheted az igazi finn Mikulást, Joulupukkit Magyarországon. 

Talán mindenki hallott már a magyarul viccesen csengő nevű finn Mikulásról, Joulupukkiról. A neve anyanyelvünkön egyébként annyit tesz, hogy „karácsonyi kecske" vagy „yule-i kecske". A finn Mikulás története 1927-re nyúlik vissza, amikor is egy rádióműsorban elhangzott, hogy Lappföldön, azon belül Korvatunturin él. 

Még saját levélcíme is van, ha esetleg valaki olvasóink közül írni szeretne írni neki.

Joulupukin Pääposti:
Joulupukin Pajakylä
96930 NAPAPIIRI

A háza egyébként Rovaniemiben van a sarkkörön, ahol az év bármely napját nagy szeretettel fogadja a látogatókat. A finn gyermekeknek karácsony este a Mikulás hozza az ajándékot, így minden évben előtte tesz egy világkörüli turnét, ezúttal pedig Magyarországra is ellátogat.

Joulupukkinak segítői is vannak, a jóságos, piros ruhás manók, akik megvédenek minket a krampuszoktól. A programturizmus.hu így idézi a finn Mikulást:

„Legyünk jók és a karácsonyi béke és szeretet töltse be szíveinket! Adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek ádventben. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!".

Akik rajonganak érte, vagy esetleg kedvük támadt a gyerkőcükkel meglátogatni a valódi Mikulást, ezt most Sopronban meg is tehetik. Sietni kell azonban, már csak a mai napon fogadja a vendégeket Joulupukki, méghozza este 18 óráig, szóval itt az ideje bepattanni az autóba.

A pontos helyszín pedig a következő:

Sopron, Christmas Village, Jánostelep, Varsa u. 31.

Ha kíváncsi vagy egy korábbi magyárországi látogatására, tekintsd meg az alábbi videót. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás