promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapest ötcsillagos szállodáján ámul a világ, a hatalmas luxus csak a leggazdagabbaknak jár
Borítókép:  YouTube/ Matild Palace
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Matild-palota annyira exkluzív és különleges, hogy még a CNN is egy hosszas cikket készített róla. 

A Matild-palota több mint 120 éve áll az Erzsébet híd lábánál és fogadja a vendégeket Budapesten. Egészen 1902-ben épült a palota, amikor az Osztrák-Magyar Birodalom gazdaságilag erős volt, az erő és a siker szimbólumaként emelték. A 20. század eleji aranykorától napjainkig a Matild olyan hely volt, ahol az emberek a fényűző környezetének dicsőségében sütkérezhettek.

A birodalom 1918-as felbomlása előtt Európa gazdagjai, királyai és hírességei özönlöttek ide, hogy a palota nyilvános kávézójában szocializálódjanak, amely akkoriban a híres magyar kávéházi kultúra sztárja volt. Ám annak ellenére, hogy túlélt két világháborút és az 1950-es évek reneszánszát élte, a Matild-palota elkezdett hanyatlani a kommunista uralom alatt, és a szovjet korszak utáni újjáélesztési kísérletek soha nem hozták vissza korábbi dicsőségét.

A világhírű belsőépítész, Maria Vafiadis, valamint Puhl Antal és Dajka Péter helyi építészek által vezetett ötéves átalakulás után a Matild-palota most ismét visszanyerte ékszerét Budapest társadalmi életében. 2021-ben nyitotta meg újra kapuit 130 szobás, luxus ötcsillagos szállodaként. A Marriott márkajelzéssel ellátott Matild Palace, A Luxury Collection Hotel -,gazdag és vibráló történelmének egy újabb fejezetét nyithatta meg. 

A Matild Palace felújításakor és felújítása során a tervezők és a tulajdonosok kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a történelmi tereket eredeti formájukban rekonstruálják, visszaadva a 120 évvel ezelőtti hangulatot

– mondta el Dajka Péter, a Matild Palace legutóbbi felújításának egyik építésze, írja a CNN. A külföldi lap ugyanis felkapta és egy hosszas cikket készített a magyar hotelről. 

Nem hiába ámulnak a magyar épületen az emberek, a fotók alapján jól látható, hogy mekkora luxus és pompa várja azokat, akik ellátogatnak ide. Mindezt azonban igencsak meg kell fizetni, egy éjszaka 160 ezer forint körül mozog, tehát aki több napra szeretne ellátogatni az ötcsillagos szállodába, mélyen a zsebébe kell nyúlnia. 

A palotáról egy videó is készült, ami egyébként az UNESCO világörökség része. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás