promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén szerényebb lesz a karácsonyunk? Mutatjuk az elborzasztó árakat
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az árak ismét megnőttek a karácsonyi holmik tekintetében, sokan nem értik miért csak erről szól az ünnep. 

Iszonyatosan közeleg a karácsony, nemsokára pedig már elkezdődnek a nagy, családi bevásárlások. Mindez sok feszültséggel is járhat, főleg azért, mert mostanában egyáltalán nem annyit kell fizetnünk, mint korábban. Idén úgy tűnik, hogy ismét feljebb mentek az árak, a boltokban ugyanis már lehet kapni karácsonyi díszeket, amelyek alapján meg tudjuk állapítani, hogy mennyivel lettek drágábbak. 

A legdurvább változás, amivel a boltokban találkozhatunk, az nem más, mint a műfenyők ára, amely most novemberben átlagosan 87 889 forintba kerül. Tavaly decemberben 55 220 forintot kellet érte fizetnünk. Az egyelőre kérdéses, hogy decemberben milyen árak lesznek, de valószínűleg számottevően nem fognak lejjebb menni az árak. A karácsonyi ajtódíszek egy évvel ezelőtt 4500 forint körül mozogtak, most 5999 forintba kerül egy.

További árak novemberben: 

  • Beltéri fényfüzér: 7990 forint 
  • Girland: 10 999 forint 
  • Karácsonyfa díszek (110 részes): 10 990 forint 
  • Adventi koszorú: 8000 forint
  • 4 darab gyertya: 1920 forint 
  • Kültéri leszúrható ünnepi világítás: 6390 forint

Habár a felmérés alapján úgy tűnt lesz drágulás a karácsonyfák terén is, és akár 20 százalékot is emelhetnének a fenyőfák árai idén, de a gazdák úgy döntöttek, hogy ebben az évben még tartják az árakat. A karácsonyi menüvel kapcsolatban is jó hír lehet a magyaroknak, hogy a a ponty ára idén nem fog megemelkedni. A halászléhez és különböző halas fogásokhoz pontyot 2000 forint körül, míg a harcsát 4000 forint környékén vehetünk majd. 

Az emberekből azonban egyből erős reakciókat váltott ki a drágulás, az internet népe egyből kiakadt az előrejelzés hallatán. Ráadásul azt sem felejthetjük el, hogy az adventi időszakkal megnyitnak a karácsonyi vásárok is, ahol szintén borsos árak lehetnek majd. 

- Szerény sajnos. Szerényebb, mint az elmúlt 5 évben bármelyik! - írta egy hozzászóló a karácsonyi árakkal kapcsolatban az Economax Facebook-bejegyzéséhez.

- A szeretet, kedvesség,  jóság biztosan nem drágább mint tavaly! Persze ha csak az anyagiak jelentik a Karácsonyt... - olvasható egy másik kommentben. 

- Semmit sem utálok jobban, mint amikor az összes pénzüket elszórják kajára meg sza*#@gokra ilyenkor, utána meg jön a rinya januárban - írta egy harmadik kommentelő.

Forrás: Economax.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás