promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális árváltozás a hazai benzinkutakon, szerdáig várj a tankolással
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tovább csökkennek az üzemanyagárak, nem is kicsit.

A napokban megtört a jég a benzinnél, ugyanis a literára lesüllyedt 600 forint alá. Hónapok óta nem láttunk ilyen számokat ennél az üzemanyagfajtánál, és nagyon úgy fest, hogy a gázolaj esetében is néhány napon belül bemegyünk 600 forint alá, ugyanis ismét jelentős árváltozás lesz a hazai benzinkutakon.

Minden adott is volt ahhoz, hogy még tovább csökkenjek most az üzemanyagárak, ugyanis a forint stabilan tartja magát a 352-353 forintos szinten a dollárral szemben; az árfolyam erősödését természetesen az inflációs adatok jelenlegi alakulása is segítette.

Ugyanakkor folyamatosan csökken a Brent típusú olaj ára is, múlt hétfő óta 5 százalékot esett a hordónkénti ár: 85,81 dollárról 81,7-re esett vissza.

Tekintve, hogy a kínálati oldalon nincsenek problémák, az olaj ára is tartani tudja majd magát ezen a 80-85 dolláros szinten, tehát minden adott ahhoz, hogy Magyarországon olcsóbban tudjunk tankolni, és egyre távolabb kerüljünk attól a 700 forintos határtól, amit már egy ideje emlegetnek az elemzők.

Az említett árváltozások és árfolyam-alakulások miatt ezen a héten ismét csökkennek az üzemanyagárak; nem is kicsit. A holtankoljak.hu adatai szerint jelentős üzemanyagár csökkenést fogunk tapasztalni a hazai kutakon, mert a benzin esetében 10 forinttal kerül csökkentésre a nagykereskedelmi ár, a gázolaj esetében pedig bruttó 20 forint a változás mértéke. Fentieket figyelembe véve az alábbi átlagárakkal találkozhatunk november 15-e, szerdától a kutakon: 

95-ös benzin: 587 Ft/liter

Gázolaj: 606 Ft/liter.

Ha ez a tendencia kitart a továbbiakban is, akkor lehet, hogy napokon belül a gázolaj is besüllyed 600 alá, aminek biztos nagyon örülnének a dízelautó-tulajdonosok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás