promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi magyar nemzeti életérzést hoz nekünk a 22. kerület most hétvégén, Budafokon olyat láthatunk ami csodaszámmal ér fel
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hétvégén érdemes arrafelé venni az irányt.

Kevesen tudják, hogy a magyarok egy nem annyira köztudatban lévő művészeti ágban is a világ élvonalához tartoznak: ez a terület pedig nem más, mint a cirkuszművészet. Hazánkban több nagy múltú cirkuszfamília is dolgozik, többen közülük rangos díjakat is nyertek különböző nemzetközi cirkuszfesztiválokon.

Egyik ilyen hazánkban működő cirkusz a Magyar Nemzeti Cirkusz. Bár a névből állami intézményre is gondolhatnánk, valójában ez a Richter család utazócirkuszát takarja, 1995-ben állították fel először a sátrat a Hősök terén, azóta ezen a néven működnek. A cirkuszigazgató, Richter József a maga 31 évével a világ legfiatalabb cirkuszigazgatója.  A Richter família története meglehetősen jól dokumentált, első említésük még 1821-ből való, a Brandenburgi Kapu mellett felállított cirkuszban jelentek meg.  A család specialitása a magyar nemzeti hagyományokból is táplálkozó lovasakrobatika, fellépéseikkel több díjat is nyertek már, többek között a leghíresebbnek számító, Monte Carloban minden évben megrendezett nemzetközi cirkuszfesztiválon is.

A műsoruk egész évben nagy sikerrel futott, bejárták az egész országot, és most hétvégén tekinthető meg utoljára az idei évadban, Budapesten, a 22. kerületben. A cirkusztársulatot nemzetközi fellépők és magyarok vegyesen alkotják, és már számtalan híresség is lenyűgözve számolt be az előadásról.

Richter József szabadidejében szafariparkot üzemeltet, miután a természetben vadon élő állatok szereplése jelentősen lecsökkent a műsorban, Nagykőrösön hozott létre Magyarországon egyedülálló állatkertet a cirkusz állatai számára, ahol oroszlánnal és zsiráffal is találkozhatunk.

Akik kedvelik a hagyományos szórakoztatóipart, azoknak mindenképpen javasoljuk a műsor megtekintését, biztosak lehetnek benne, hogy ritkán látott élményben lesz részük.

Itt pedig megnézhettek róluk egy rövid, ám annál izgalmasabb videót, ha esetleg még tipródnátok azon, hogy érdemes-e jegyet váltani a hétvégi programra:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás