promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már most rettegnek tőle az autósok: nálunk is bevetésre kerülhet a szuperfegyver?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha ezt itthon is bevezetik, akkor rengeteg magyarnak törnek majd borsot az orra alá.

Aki autóval közlekedik az oda és vissza fújja az összes bosszantó problémát, ami a közlekedés kapcsán felmerülhet: tanulóvezetők (akiket egyébként nagyon nem elegáns szidni), bunkó autósok, indexet nem használók, rövid zöld lámpák, beláthatatlan kereszteződések, biciklisek és persze az örök stresszfaktor, a parkolás.

Itthon sokan ironizálnak a kerékbilincs jelenségével, ami finoman szólva is képzavaros: rossz helyen állsz, így teszünk rád valamit, hogy esélyed se legyen jobb helyre átállni. Vannak olyan autók Budapesten, amelyeken hosszú ideje ott figyel a piros háromszög, nem ért annyit a tulajnak a dolog, hogy utánajárjon. 

Persze egy idő után a tilosban parkoló kocsit elvontatják, illetve az sem megoldás, ha megpróbálod leszerelni a kerékbilincset: egyrészt egy igen masszív tárgyról van szó, amit nem egyszerű eltávolítani (persze nem lehetetlen), másrészt balga dolog lenne azt gondolni, hogy a bilincs mellé nem járt adminisztráció: feljegyzik az autónk adatait és ha elhagyjuk a helyszínt, a bírság pedig nem érkezik be a közterületfelügyelet számlájára, akkor bizony egy jóval borsosabb csekkre számíthatunk egy csúnya ejnye-bejnye kíséretében.

Most a kínaiak unták meg az ezzel való trükközést nem kifejlesztették egy olyan új szupermódszert, amit egyelőre nem lehet kivédeni. Egy hatalmas, tapadókorongos jeladót helyeznek a tilosban parkoló autóra, ami így végig mutatja a sofőr helyzetét: esélytelen hát elbújnunk a rend őrei elől.

Egyebet is tud a formás kicsike: elindulásunk után folyamatosan méri az időt, a büntetés pedig taxióra módjára ketyeg és lesz egyre magasabb. A jeladót a tapadókorong mellett egy biztonsági lánccal is odaerősítik a visszapillantó tükörhöz. Könnyedén elképzelhető, hogy más országok is átveszik ezt a hatékony módszert, így lehet, hogy hamarosan hazánkban is új korszak virrad fel a szabálytalanul parkolóknak.

Az biztos, hogyha bevezetik nálunk is ezt az újítást, akkor a videón látható módszer már nem lesz elég ahhoz, hogy kikerülj a csávából:

Forrás: 10perc.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás