promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Undorító, megmagyarázhatatlan színű víz ömlik a csapból, durván kiakadtak a szigetváriak
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szigetvári víz szinte már mindenre alkalmatlan, büdös és sárga színű. 

Sárgás színű, büdös víz folyik a csapból Szigetváron, amelyet a helyiek egyszerűen nem tudnak használni. Ezt a vizet meginni sem lehet, de még mosni sem tudnak vele, szinte használhatatlan, épp ezért érthető az ott lakók felháborodása. Mindezt azonban nem hagyták annyiban és péntekre egy megmozdulást is szerveztek. Egy Facebook esemény keretein belül hirdették meg, hogy békés, higgadt, de határozott kiállású tüntetésre várnak mindenkit a településen.

2023. november 3-án, pénteken 13:40-kor adjuk át a petíciónkat a Nemzeti Vízművek Zrt. képviselőjének a Szigetvár nyugati részén több, mint 14 hónapja ihatatlan, mosásra, főzésre és tisztálkodásra alkalmatlan az ivóvízként szolgáltatott víz miatt.A probléma rendezéséhez erőt kell mutatnunk, ehhez széles összefogásra van szükség.

- ovlasható a Facebookon. 

November 8-án a Szigetvár Társaság lakossági fórumot is tart az ügyben, ezt megelőzően az érintettek egy kérdőív segítségével oszthatják meg tapasztalataikat az ivóvíz minőségéről - írja az Index. A lap arról is ír, hogy Vass Péter, Szigetvár polgármestere október 26-án egy nyilatkozatot adott ki, amelyben szerepelt, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium kiadta azt a határozatot, amelyben iparági szakemberek megtalálták a szakmai megoldást a jelenleg fennálló ivóvízminőségi problémák kezelésére. A kivitelező hetekkel korábban el is kezdte a mérnökök által meghatározott feladatok kivitelezését. Ilyen feladat a klóradagoló kicserélése, a csőhálózatok ismételt kimosása és az oldottoxigén-adagoló berendezést telepítése is. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás