promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a MÁV, nagyon pórul járhatunk - erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A MÁV-START oldalaira megtévesztésig hasonlító hirdetéseken keresztül csapnak le a gyanútlan áldozatokra.

 

Kiberbűnözők egy csoportja a MÁV-VOLÁN nevében hirdetik, hogy 699 forintért egy egész évre szóló kártyát lehet vásárolni, a hirdetés szerint a START klub Prémium kártya ingyenes utazást biztosít. Elsőre talán bele se gondol a ganyútlan olvasó, hogy ez mekkora képtelenség, pedig az. Ilyen kedvezményt nem kínál sem a vasúttársaság, sem más, a megtévesztő hirdetés csupán arra szolgál, hogy ellopják az adatainkat, és megkárosítsanak 699 forinttal.

A MÁV-VOLÁN csoport instagram oldalán hívta fel az utasok figyelmét a csalásra. Mint írták, ne dőljünk be acsalásnak, legyünk óvatosak, az adathalászok ugyanis nem hétköznapi módon csapnak le az óvatlan utazni vágyókra.

"A különböző csalások úgy védhetőek ki, hogy ha a felhasználó a mavcsoport.hu oldalán ellenőrzi a MÁV-START által nyújtott kedvezményeket."

A vasúttársaság ugyanis nem árul semmilyen 699 ft-os kedvezményes kártyát, és elítél minden esetet, ami az utasok megtévesztésére irányul. Az ilyen eseteket pedig rögtön jogi útra tereli, úghogy remélhetőleg már nem sokáig fog fennálni annak a veszélyes, hogy valaki nem elég figyelmes, és áldozatául esik ennek az óriási átverésnek, amiben az adathalászok ezt a kedvezményre jogosító kártyát árulják.

Ilyen és ehhez hasonló csalás és átverés kísérletek sajnos időről időre mindig megjelennek, főleg az online térben, ezért folyamatosan figyelni kell. A csalók sokszor nem hirdetéseken keresztül próbálják átverni az embert, hanem direkt üzenetekben, e-mailen vagy SMS-ben bizdítanak valamilyen nem létező szolgáltatás megvásárlására, ami általában valamilyen időlimithez van kötve. Ettől a gyanútlan áldozat úgy érzi gyorsan kell cselekednie, és nem jár elég körültekintően. Ha ön is találkozik ilyen hirdetésekkel, véletlenül se dőljön be nekik, hanem ellenőrizze biztos forrásból.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás