promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történt Budapesten? Tömeghisztéria tört ki a hosszú hétvégén, totális káosz uralkodott el a belvárosban
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A McDonald's ingyen Big Mac menüjére ráharaptak a népek. Rácz Jenő is részt vett a nagy 35. évfordulós akcióban.

Magyarország első McDonald's étterme 1988 tavaszán nyitotta meg kapuit, ami egészen különleges alkalom volt, nem csak egyszerűen egy új étteremlánc vetette meg nálunk a lábát, hanem egyfajta szimbólum is: egy szelet nyugat, egy harapásnyi kapitalizmus. Az étterem árai az akkori magyar fizetéseket figyelembe véve magasnak számítottak, de annak lehetősége, hogy itt étkezhetünk, különlegesnek számított.

Ennek következtében hosszú heteken át sorban álltak az emberek a Régi posta utca előtt, hogy bejussanak a McDonald's-ba. A nyitás napja gyakorlatilag totális őrültek háza volt: száz méteres sorok kígyóztak az étterem bejárata előtt, mert indenki kíváncsi volt az amerikai hamburgerre.

Idén nyáron az éttermet bezárták, hogy a 35. évfordulóra teljeskörűen felújítsák, ez a felújítás azonban különbözik azoktól, amiket a többi étteremben tapasztalhattunk. Egy egyhetes akció keretében ugyanis az ételek is megváltoztak, a legapróbb részletekre is kiterjedő, sok esetben kézműves alapanyagok felhasználásával valósult meg, Rácz Jenő vezényletével, aki bizony kuktának állt a népszerű gyorsétteremben.

Az étterem újranyitását eredetileg szeptemberre tervezték, de végül október 21-én, 13 órakor történt meg.

Az ünnepi alkalomhoz kapcsolódóan az első ezer vendég ingyen kapott egy Big Mac menüt.

Ez főleg annak fényében bizonyult különösen szép gesztusnak, és persze nagyon jó reklámfogásnak is, hogy ez idő alatt az első két órában t sem lehetett semmit vásárolni. A különleges akció vonzotta az embereket, olyan kígyózó sor, és óriási tömeg alakult ki, ami teljesen megbénította a környéken való közlekedést, aki nem tudta miről van szó, az könnyen pánikba eshetett az óriási tömeg láttán. Ez az eset ismét a 80-as évek végét idézte, ilyen egy igazi jubileum!

Az akció részeként Rácz Jenő is a McDonald's-hoz szegődött, persze csak ideiglenesen. A népszerű séf olyan ételeket állított össze az étterem alapanyagainak felhasználásával, amik akár egy luxus étteremben is megállnák a helyüket, erről itt írtunk korábban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás