promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést érkezett a minimálbérrel kapcsolatban: erre kell számítanunk a jövőben?
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Változások lehetnek a jövőben a minimálbérrel és a garantált bérminimummal kapcsolatban.

Korábban már érkezett jó hír a pénzügyek terén, ugyanis a nyugdíjasok novemberben jól járnak, ugyanis átlagosan félhavi nyugdíj-kiegészítést kapnak majd. Az átlag 210 700 forintos nyugdíjnál a nyugdíjemelés további havi 6532 forint lesz. Most úgy tűnik, hogy a minimálbérekkel kapcsolatban is változás lesz. 

A minimálbér a legalacsonyabb összeg, amelyet egy munkaadó fizetni köteles az alkalmazottjának. Az idén 8 órás munkaviszony esetében ez bruttó 232 ezer forint, amely nettó 154 280 forintot jelent kedvezmények nélkül. A garantált bérminimum azonban olyan munkakörre vonatkozik, ahol az adott pozíció legalább középfokú végzettséget igényel. Kedvezmények nélül ez nettó 197 106 forintot jelent.

A Portfolio most megtudta, hogy a legkisebb kötelező bér megmarad a jövőben, ám jelentő változások lehetnek. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közlése szerint ugyanis  minimálbér és a garantált bérminimummal kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma által, a két kötelező legkisebb bérelem hosszabb távon történő egybeolvasztása is felmerült.

Az összeolvasztást már az is jelzi, hogy idén a minimálbér 16, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedett.

Az emelkedés pedig igazán jól jött a magyaroknak, ugyanis az áremelkedés szeptemberben is folytatódott. A legnagyobb mértékben a budapesti tömegközlekedésben használt vonaljegy ára drágult, majd 20 százalékkal. A toplistában azonban több élelmiszer is szerepel, ilyen az uborka és a narancs is. Ám a ruhák terén is kiemelkedő változás volt, női átmeneti kabátot például 24 ezer forint alatt szinte nem is lehet találni. 

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás