promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal bezuhan a benzin ára Magyarországon, durva árváltozás jön a benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jelentősen csökken a benzin ára pénteken.

Csökkenő tendenciát mutat a benzin ára Magyarországon. Ha megnézzük az elmúlt egy hónapot, akkor azt láthatjuk, hogy míg szeptember első felében jelentősen drágult a benzin, 22-e óta folyamatosan kúszik visszafelé. Utoljára augusztus 15-én volt 630 forint alatt egy liter benzin, és most ismét visszakanyarodunk ehhez a korszakhoz.

A gázolajnál megint más a helyzet: szeptember elején még csak apró lépésekben növedett a literára, aztán egyszercsak meglódult, és azóta is 680 forint környékén táncol egyfolytában.

Utóbbinál nem is várható most változás sem pozitív, sem negatív irányban, azt pedig korai lenne megjósolni, hogy mit fog hozni a következő hét.

Mindenesetre a benzines autótulajdonosok ismét örvendhetnek, hiszen a benzin literára ismét bezuhan - közölte a holtankoljak.hu.

A portál legfrissebb közlése szerint október 6-ától jelentősen tovább csökken a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára. Ez várhatóan a benzinkutak áraiban is megjelenik majd, ami várhatóan 9 forintos csökkentést jelent majd. Péntektől a kutakon az alábbi átlagárakra számítunk:

95-ös benzin: 630 Ft/liter

Gázolaj: 680 Ft/liter.

Vagyis ha megnézzük, akkor pénteken már 50 forint lesz a különbség a benzin és a gázolaj ára között, ami 10 literes tankolásnál is 500 forintot jelent. Ez az időszak tehát most nagyon nem kedvez a dízeles autósoknak, de talán a jövő héten náluk is megindulhatnak lefelé a számok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás