promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Filmbeillő módon csapott le a NAV, szinte kitépték az autóból a sumákoló rosszfiút egy durva üldözés után
Borítókép:  Youtube - GyőrPluszTV
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem cécózott a Merkúr Bevetési Egység, vérfagyasztó a profizmusuk.

Kevés olyan dolog van Magyarországon, ami elrettentőbb erejű, mint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Emberek rémálmaiban valószínűleg gyakran szerepel, az hogy hajnalban, vagy akár éjnek évadján rájuk törik a törvény emberei az ajtót és kirángatja őket az ágyukból, majd üvöltözés kíséretében kikísérik őket. Még én is álmodtam már ilyet, pedig soha az életben semmilyen törvénysértő dologhoz nem volt közöm.

Valószínűleg még lidércesebb ez az álom, ha az illető tudja, hogy vaj van a füle mögött. Mutatja az is a hatóság elrettentő erejét, hogy (ezt a mai napig nem értem) amikor ügyfélszolgálatosként dolgoztam egy társkereső oldalnál, akkor a nekünk panaszt tevők nagyjából 80 százaléka a NAV-nál való bejelentéssel fenyegetőzött.

Akkor is, ha Pista csúnyát írt Krisztának, akkor is, ha Ilonka elfogadta a kávét a randevún, de végül nem akart folytatást Bandi bácsival, akkor is, ha em találtak meg az oldalon valamilyen funkciót, de még akkor is szimplán rossz napjuk volt.

Ha minden "Bejelentem magukat a NAV-nál és akkor nézhetnek" mondat után kaptam volna egy százast, akkor simán meg tudtam volna venni a céget. Természetesen ügyfélszolgálatosként mindig kedves és mosolygós az ember, de annyira szerettem volna egyszer visszaírni, hogy rendben, jelentsd. Illetve megtudni azt is, hogy pontosan milyen logika mentén gondolják, hogy a NAV foglalkozik ilyenekkel?

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a NAV hatásköre nagyjából az, ami a lenti videón is látható és ilyen esetekben lép fel a hatóság. Pontosan nem derül ki, hogy miért üldözték az úriembert, az viszont kristálytisztán látható a videóból, hogy esélye sem volt.

A videón a NAV egyik egysége, a Merkúr Bevetési Egység látható. A Google így nyilatkozik róluk:

A MERKUR bevetési egység feladata a NAV hatáskörébe utalt bűncselekmények megakadályozása és megszakítása, a tetten ért vagy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek elfogása.

Itt éppen a csapat összehangolt és precíz működése látható bevetés közben, remek aláfestő zenével megfűszerezve. Mi ez, ha nem elrettentő erejű?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás