promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NAV kemény az asztalra csap, Magyarországon sem ússza meg senki
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is rengeteg pénzt keresnek a celebek az egyik közösségi oldalon, így a NAV-nak lépnie kellett.

Molnár Anikó nemsokára 50 éves lesz, de továbbra sem akarja elrejteni a testét a rajongók elől. A celeb ugyebár anno a Való Világ második szériájában tűnt fel, aztán a TV2 adott neki lehetőséget, hogy megtalálja a szerelmet a Nagy Ő című műsorban. Mint rengeteg más híresség Magyarországon, Molnár Anikó is úgy döntött, hogy az OnlyFans-oldalon fog egy kis plusz pénzt keresni.

Innen derült ki, hogy a NAV neki sem fog kegyelmezni, így a bevételének egy részét negyedévente be kell fizetnie a magyar adóhatóságnak. Mivel a keres jól keres, még így is rengeteg pénz marad a zsebében.

A Való Világban feltűnt Varga Piroska, azaz VV Piros is azt választotta, hogy regisztrál az OnlyFans-oldalára. A hirtelen jött népszerűség megtette a hatását, mivel az RTL műsorának egykori szereplője már az első héten félmilliós bevételnél tartott. A NAV Magyarországon persze az asztalra csapott, és senki sem fogja megúszni, ha ezen a közösségi oldalon dolgozik, és ugyanúgy adóznia kell utána.

A Világgazdaság járt utána, hogy mi a helyzet most ezzel kapcsolatban hazánkban. Az OnlyFans ugyebár 20 százalékot levon a készítők bevételeiből, és a maradékoz utalja el nekik. A NAV sajtószóvivője, Kis Péter András elmondta, hogy két lehetőség van: valaki egyéni vagy céges formában vállalkozóvá válik, vagy a személyi jövedelemadó szabályai szerint fizeti a közterhet.

Tehát akik belevágnak ebbe, azoknak mindenképpen adószámot kell kiváltaniuk. Mivel a celebek szereplése nyilvános, a NAV egy idő után úgyis rájuk találna, de magánszemélyként sem szabad ebben kockáztatni.

A NAV sajtószóvivője hozzátette, hogy ellenőrzések még nem igazán lesznek Magyarországon ebben a körben, de aki nem teljesíti a kötelezettségét, az határozott fellépésre számíthat. Fontos tudni, hogy mivel külföldről jön a bevétel, ezért ebben az esetben az OnlyFans-en regisztrált tagok kötelesek negyedévente adóelőleget megállapítani és megfizetni, a teljes éves jövedelmet és a megfizetett adóelőleget pedig az éves adóbevallásában szerepeltetni. A Világgazdaság megemlíti, hogy a bevallási határidő idén május 22-e.

Aki a pikáns képek vagy videók posztolása közben nagyon elveszne ebben az egészben, az inkább keressen fel egy jó könyvelőt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás