promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Remélhetőleg nem vettél ilyen sajtot a hazai boltokban, mert az olcsóság most tényleg végzetes
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Medve az Aldi, és az Auchan sajtjai is fent vannak a listán, de vajon milyen helyen szerepeltek?

Az edámi sajt egy hagyományos holland sajt, amely az észak-hollandiai Edam kikötőjéből származik. A sajt készítéséhez teljes tehéntejet használnak, amelyet először 30-32 Celsius fokra melegítenek, majd hozzáadnak egy speciális sajtkultúrát és tejoltót.

A tejoltó hatására az alvadék kicsapódik a tejből, amelyet apróra vágva és átmosva formáznak gömbölyű sajtokká. A sajtokat sófürdőben áztatják, majd súly alatt préselik, hogy a felesleges savó kinyomódjon belőlük. Általában három és hat hónap között szokták ezeket érlelni.

Itthon is egyre többen szeretik, ráadásul nagyon egészséges: 100 gramm edámi sajtban 25 gramm fehérje és 731 milligramm kalcium található, ami hozzájárul az izmok és a csontok egészségéhez.

Főleg szeletelt formában szokták vásárolni a hazai boltokban, de hát itt se mindegy a minőség. A Maradok a pénzemnél blog bele is vágott egy újabb nagy sajt tesztbe, és 16 különféle terméket kóstoltak végig.

Ahogyan megemlítik, az edámi valóban egy egyszerű sajt, de természetesen megvan a saját aromája. Ízében a tejes édes-savanyú és a sajtkultúra enyhén kesernyés ízjegyei érezhetők, ezek harmóniája határozza meg a sajt minőségét. Akik nem bírnak várni, azok ide kattintva már el is kezdhetik átböngészni a listát, ahol az árakat is össze tudják hasonlítani. Fontos megemlíteni, hogy egyik szeletelt edámi sajt sem szerepelt pocsékul, de hát akadtak olyanok, amik a lista aljára kerültek.

A zöld színű feliratos 40 százalékos Auchan edámi például a 16. helyet szerezte meg. Hozzá kell tenni, hogy a listában ez is a legolcsóbb, mindössze 399 forintért juthatunk hozzá. Hét pont alatt teljesített még a Hajdú szeletelt Edam sajt 45%, az AUCHAN szeletelt Edami sajt 45% (kék színű felirat), valamint a LIDL Pilos szeletelt edámi sajt.

A dobogó tetejére a Medve Szendvics szeletelt edami sajt került, míg az ezüstérmet a Frico szeletelt edam szerezte meg. A harmadik helyen az ALDI Hofburger szeletelt Edámi sajt, és a Ammerlander szeletelt Edami sajt osztozott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás