promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy külföldi tesztelte le a magyar paprikás chipset, és a vaníliás karikát is – ilyen pontokat kaptak az itthoni nasik
Borítókép:  Wikipédia - Molnár Bence
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A külföldi tiktokker a chips és a vaníliás karika mellett megkóstolta a Negro cukorát, na meg a Sport szeletet is.

Rengeteg videó van fent a TikTok felületén, amikor külföldiek végigkóstolgatják a világ nasijait, és ebből a mókából ugyebár Magyarország sem maradhat ki. Bőven van minőségi hazai nasi a boltok polcain, amikről nem igazán tudnánk lemondani.

A Chio Chips a legismertebb és legnépszerűbb snack márka hazánkban és sok más európai országban is, így sokan gondolhatják ezt, de nem Magyarországról indult. Irmgard von Opel egyszer Amerikába utazott, ahol megkóstolta az ottani burgonyasziromot. Nagyon ízlett neki ez a ropogós és sós snack, és úgy gondolta, hogy ezt Németországban is el lehetne adni. Meggyőzte a férjét, hogy kezdjenek el burgonyasziromot gyártani a saját birtokukon. Tehát maga a Chio Németországból indult meg a hódító útjára.

Szóval bár a Chio Chips nem magyar, de a paprikás ízesítés abszolút minket tükröz. Szóval ezt is megkóstolta a tiktokker a videóban aki alapból is nagy paprika rajongó, így 10-ből 8 pontot adott rá.

A több termék azonban abszolút hazai. A vaníliás karika kitalálása például Horváth Emil nevéhez fűződik, aki egy teasütemény, a vaníliás kifli receptje alapján dolgozta ki a tésztát. A Győri Keksz Kft. végül 1963-ban kezdte el nagy üzemben gyártani Magyarországon.

Ez sem tudott leszerepelni a külföldi tiktokkernél, mivel akár csak a paprikás Chio, ez is 8 pontot zsebelt be a 10-ből.

Végül érkezett a klasszikus Negro cukorka, amit azért Magyarországon sem kedvel mindenki, na meg a klasszikus Sport szelet. Ezekből valamelyik nagyon levette a lábáról a külföldi kóstolót, így kilenc pontot osztott ki. Hogy melyik volt ez a magyar nasi, az a videóból kiderül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás