promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Honnan ered a Chio Chips neve? Magyarok százezrei nem gondoltak volna erre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg sosem gondoltad volna, hogy a válasz ennyire egyszerű, de mégis érdekes.

Lehet imádni, és lehet szeretni, lehet rajongani érte, és még az is megeshet, hogy nagyon nem kedveled, viszont egy biztos, ha azt mondod, hogy Chio Chips, akkor mindenki azonnal tudja, hogy miről van szó Magyarországon is. A Chio Chips a világ egyik legismertebb márkája, a világ legismertebb termékeivel. Futószalagon jönnek az új termékek és új ízek, ám sokan nem is gondolnák, hogy a Chio Chips neve bizony komoly terméktörténeti titkokat rejt.

Mégis honnan jön?

A cips története is egy izgalmas kérdés, hiszen annak feltalálását, és ezen most azt értjük, hogy az első alkalmat, amikor a krumplidarabokat ilyen vékonyra szelték fel, majd ajánlották ki vendégeknek, az bizony a 19. század derekára tehető, és éppen egy nagyon híres személynek, Cornelius Vanderbilt-nek tették le először az asztalára. A vállalkozó túl vastagnak találta azt a burgonyát, amit elé tettek, majd a séf olyat alkotott, ami azóta már történelem. Végül nagyon vékony burgonyadarabokat, amolyan burgonyaszirmokat készített, és ezt vitték vissza a híres vendég asztalához.

Európában a második világháború után honosodott meg a chips, méghozzá egy lebombázott Opel-gyárban kezdődött a gyártás. A márkát Carlo, Heinz és Irmgard von Opel alapította, és az ő neveiknek a kezdőbetűjéből jön a név is. Amúgy Carlo volt Irmgard és Heinz fia.

Még több márkatörténeti írás érdekel, kíváncsi vagy, hogy kedvenc branded neve honnan jön, mit jelent vagy éppen miért jött létre?

(Forrás: Dívány, HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás