promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan kerüld el ezeket a kávékat a hazai boltokban, különben a könnyeid a csészében fognak landolni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Közben az Aldi, a Spar és az Auchan megoldotta, hogy ott tudjanak lenni a legjobbak között.

A kávé az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb ital a világon, és rengeteg ember van, akinek nem indulhat el a reggel nélküle. A kávéfogyasztás szokását mohamedán zarándokok vitték magukkal Mekkába és Medinába, innen terjedt tovább a kávé fogyasztása az egész Közel-Keletre.

A kávé számottevő mennyiségű klorogénsavat, koffeint és terpéneket tartalmaz. A klorogénsavak laboratóriumi vizsgálatokban antioxidáns hatásúak, ám az kérdéses, hogy elfogyasztva mi marad ebből a hatásból. A koffein a bélcsatornából gyorsan felszívódik, és eljut a szervezet minden pontjára, az agyat is beleértve. A koffein az idegsejtekben az adenozinreceptorok gátlója – mivel az idegi ingerületátvivő anyagok működését befolyásoló adenozin általában szintén gátló hatású, így a gátlás gátlásával a koffein az idegsejtek működését serkenti.

A tudományos szempont mindig változik, és sokszor érezhető, hogy a kutatók nehezen tudnak dűlőre jutni, ha a kávé pozitív, vagy éppen negatív hatásairól van szó. A kutatások szerint a mérsékelt (napi 2-3 csésze) kávéfogyasztásnak számos előnye lehet az egészségünkre.

A profi kávéfogyasztók szerint persze a kettő, vagy a három az egyben instant kávék nem is nevezhetőek annak. Na, de mi a helyzet az őrölt kávékkal? A Maradok a pénzemnél blog ismét segített eligazodni, hogy mely márkákat érdemes megvenni, vagy éppen melyeket kell kerülni a hazai boltokban a minőségük miatt.

A márkás kávék mellett bevásároltak az áruházak sajátmárkás termékeiből is. A 41 féle kávét 4 turnusban kóstolták meg. Ennek fő oka, hogy kb. 10-12 kávé után az illatreceptorok hajlamosak elfáradni. Ugyebár szaglás nélkül az ízeket sem érezzük úgy.

Azért tegyük hozzá, hogy a Maradok pénzemnél tesztje nem azt mutatja, hogy bármelyik termék ihatatlan lenne, csak hát vannak jobb, illetve kevésbé minőségi őrült kávék a piacon.

TESCO Stockwell robusta szerepelt a legrosszabbul a teszten, ami csupán 6,2 pontot tudott szerezni a 10-ből, ezzel pedig a 41-ik lett. A tesztelők enyhe, de jellegzetes kávénak írták le, közepesen intenzív ízzel. A TESCO Espresso azonban már 7,3 pontot tudott bezsebelni, ami abszolút nem rossz. A Jacobs Douwe Egberts Karaván és a Tchibo Black'n White is alaposan hátra szorult a 6,3 ponttal. Ide kattintva meg is nézhetitek a teljes listát.

A bronzérmet az AUCHAN Tradition café moulu szerezte meg, míg az ezüst SPAR Premium 100% Caffé arabica Indiának járt. Az ALDI Amaroy Gold volles aroma állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára 8,4 ponttal.

A bolthálózatnak persze vannak kevésbé minőségi kávéi is. Az ALDI Amaroy Wiener Mischung például csak a 35-ik helyet tudta megszerezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás