promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most tankold tele az autódat, péntektől a gatyánk is rámegy az üzemanyagra
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azonnal indulj tankolni, mert pénteken tovább drágulnak az üzemanyagok.

Szeptember 13-án véget ért a "jó világ" a magyarországi benzinkutakon, ugyanis újra drágulásnak indultak az üzemanyagok. Szerdán egy liter benzinért már 649 forintot, míg egy liter gázolajért 667 forintot kell fizetni. Utóbbinál ez 15 forintos árváltozást jelent, ami nem kevés, és most itt az újabb csapás az autósoknak, ugyanis bejelentették, hogy mennyibe fog kerülni a tankolás péntektől.

Amikor közzéteszik az új árakat, sokan azt hangoztatják, hogy mit számít néhány forintos emelés, hiszen ha 4 forintos drágulást nézünk, az 10 liternél is csak 40 forint. Igen, lehet így is nézni az üzemanyagok rohamos és folyamatos árváltozását, de ha másik szemszögből állunk a dologhoz, máris sokkal rémisztőbb a matek:

Június 30-án még 571 forintba került egy liter benzin, a gázolajat pedig 561 forintos literáron kaphattuk. A pénteki drágulást követően előbbinél 84, utóbbinál pedig 115 forint lesz a különbség.

A holtankoljak.hu most közölte, hogy mi várható szeptember 15-étől, és bizony ezúttal is közelebb kerültünk a 700 forintos átlagárhoz: a portál közlése szerint a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő árakban is megjelenik majd. A benzin ára bruttó 7 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig 11 forinttal kerül majd többe. 

Így a hét második felében az átlagárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 655 Ft/liter;
  • Gázolaj: 676 Ft/liter.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás