promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kolosszus szörnyeteg került elő a Tisza mellékfolyójából, a fotók mindent bizonyítanak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bodrogból, a Tisza mellékfolyójából került elő a behemót szörnyeteg Tokaj közelében.

A horgászok mindig szeretnek eldicsekedni a fogásukkal, de most itt teljesen egyedi esetről van szó. Olyan halnak sikerült horogra akadnia, ami tényleg egy kolosszus szörnyeteg. A két és fél méter hosszú hal Tokaj környékén került elő a Bodrogból, ami ugyebár a Tisza egyik mellékfolyója.

Érdekesség, hogy a horgász, T.Gergő még tavasszal hozta össze a gigászi fogást, de csak most tárta a nyilvánosság elé, mivel elküldte a bizonyítékként szolgáló képeket a Pecaverzum című lapnak, amiket ide kattintva tudtok megnézi. Facebookra azért nem kerültek ki, mivel Gergő törölte magát a közösségi médiából egy nyugodtabb élet miatt. Az biztos, hogy mindenki álla alaposan le fog esni.

A vendéglátásban dolgozó horgász inkább a békés halakra megy rá, mint mondjuk a ponty, vagy az amur, de pár éve belevágott a ragadozó halak horgászatába is. Azt talán még ő se gondolta volna, hogy egy ilyen szörnyeteg fog a horgára akadni.

T.Gergőt az apósa segítette, és a fárasztás három és fél órán keresztül tartott. Ráadásként besötétedett, eleredt az eső is, a motorból kezdett kifogyni a benzin és csupán egyetlen fejlámpa állt rendelkezésre, hogy lássanak is valamit.

Az öreg harcsa 256 centiméteres, vagy több, mint 2 és félméteres volt. A tömegét csak megsaccolni tudták, de saccolás alapján 120 kilogramm felett lehetett.

Végül az tanács érkezett telefonon, hogy inkább ne engedjék vissza, mert egy ekkora példány nagyon sok halat fogyaszt, és még a nagyobb pontyokat is megtámadja. A horgász hozzátette, hogy vissza sem tudták volna dobni a csónakból. A szája akkora volt Gergő szerint, hogy egy focilabda gond nélkül bezuhant volna a harcsa gyomrába.

Ha a horgász pontosan leméri harcsáját, és hitelesítteti azt a Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz), akkor könnyen lehet, hogy az ő nevéhez fűződne az országos csúcs. A szörnyetegből végül 80 kilogramm filét dolgoztak fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás