promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen világ jön szerdától a benzinkutakon, ekkora drágulásra nem számított senki
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drasztikus, kétszámjegyű drágulás lesz a hazai benzinkutakon.

Mind ez idáig kedvezően alakultak a hazai benzinkutakon az üzemanyagárak. Konkrétan az elmúlt két hétben szinte nem is történt nagy változás sem a benzin, sem a gázolaj tekintetében: szeptember 1-je óta a gázolaj literára 4 forinttal csökkent, míg a benziné egyáltalán nem változott egyik irányban sem.

A "jó világnak" viszont most úgy tűnik, vége van, ugyanis bejelentették, hogy mennyivel változnak az árak szeptember 13-a, szerdától, és talán nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy ekkora drágulásra senki sem számított.

Kegyetlen világ jön ezek után, nagyon úgy néz ki, most aztán tényleg minden autósnak újra kell majd számolnia a havi benzinpénzét, és alaposan meg kell gondolnia, hogy mikor ül kocsiba. Már a legtöbben így is igyekeztek visszaszorítani a benzinfogyasztást azzal, hogy mérsékelték az autóhasználatot, de aki napi szinten azzal jár munkába, az egyszerűen nem tud mást tenni, csak fizeti az egyre magasabb árakat az üzemanyagért.

A holtankoljak.hu legfrissebb közlése szerint Magyarországon igen el fognak szállni most a számok, ez elsősorban a gázolajnál lesz megfigyelhető: rögtön kétszámjegyű drágulás következik szerdán a dízelnél.

Szeptember 13-án a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedni fog, melynek mértéke a benzin esetében bruttó 4 forint, a gázolaj esetében pedig bruttó 15 forintos emelést jelent. Így a kiskereskedelmi árak várhatóan az alábbi szintre emelkednek szerdán: 

95-ös benzin: 649 Ft/liter

Gázolaj: 667 Ft/liter

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás