promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bosszankodhatnak a magyar autósok, elképesztő forgalmi változások Budapesten
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hétvégén könnyen megbénulhat a fővárosi közlekedés, bár a BKK minden tőle telhetőt megtesz, hogy felkészítse a budapesti autósokat és a tömegközlekedő lakosokat. Idén már 38. alkalommal rendezik meg a Wizz Air Nemzetközi félmaratont.

Mint minden évben, úgy idén is egyedi szlogent választott a versenyt szervező BSI. "A legyőzhető távolság" remekül illusztrálja, miért is ez az ország legnagyobb, legtöbb résztvevőt vonzó tömegsport rendezvénye. A 21.097,5 km még pont olyan táv, amit némi felkészülés után bárki le tud futni, és ez önmagában máris óriási eredmény.

Kevesen tudják viszont, hogy a verseny egyben országos bajnokság is, így a hazai elitfutók krémje is rajthoz áll rajta. Az idei verseny különösen nyitott, futócipőt húz a sokszoros országos bajnoki címmel rendelkező Csere Gáspár és Jenkei Péter, akiknek a már-már megszokott küzdelmébe egészen biztosan bele fog szólni az idén a Budapesti Atlétikai világbajnokságon a maratoni távon szép eredényt elért Szemerei Levente, az idei 10.000 méteres országos bajnokság győztese, Karsai Gábor, illetve az idén 5000 méteren bajnoki címet szerző Lomb Ádám is.

A Pázmány Péter sétányt már a mai nap lezárják, mivel a verseny két napos, a különféle rövidebb betétszámokat szombaton bonyolítják le a XI. kerületben.

A vasárnapi lezárások érintik a Margit hídat, az Árpád hídat, és a Szabadság hídat is, továbbá a pesti és budai rakpartok jelentős részét. 

A verseny idején számos, a közlekedést érintő korlátozásra kell készülni, ezért a BKK elsősorban az M2-es és az M4-es metró, a vasárnap reggel sűrűbben induló 4-es és 6-os villamosok, valamint a H5-ös HÉV használatát ajánlja a közlekedőknek. A közösségi közlekedést érintő változások megtalálhatóak a BKK honlapján. A központ azt ajánlja a közlekedőknek, hogy az utazás megtervezéséhez használják a BudapestGO alkalmazást. Az alábbi videóban megnézhetik a vasárnapi verseny teljes útvonalát, ami abban is segít eligazodni, a főváros mely részeit érdemes elkerülni, ha nem akarunk az autónkban bosszankodni - aki az útlezárások pontos idejére kíváncsi, az a Forgalmivaltozasok.hu oldaláról tájékozódhat alaposabban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás