promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas zöldterületet építenek be Budapesten, rengeteg család kedvenc kirándulóhelye semmisülhet meg a rejtélyes építkezés miatt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van egy meseszép kirándulóhely Budapest egyik kerületében, ami rengeteg embernek okozott már boldog pillanatokat.

Nem is kell nagyon messzire menni, az M3-as kivezetőnél Fót felé, a Lidl parkolója mellett található egy nagyjából 200 négyzetméteres terület, amelyről a legtöbben hatalmas mérete ellenére csak véletlenül szereznek tudomást.

Azonban ha egyszer észrevetted, akkor sosem felejted el: ameddig a szem ellát vörös virágok sorakoznak egymás melletti összevisszaságban, sok kedves kis gazzal és vadnövénnyel körülölelve. Egy pipacsmező.

Itt lakom a közelben és gyakran sétálgatok azon a területen, ami maga a nyugalom szigete. Persze nem mindig néz ki kirívóan gyönyörűen a táj, mint a legtöbb virág, a pipacs is májusban virágzik, ekkor a legszebb a látvány. Ettől függetlenül a városban mindig öröm a zöld terület, így gyakran időzök ott, más családokkal együtt.

Most azonban arra járva ijesztő látvány tárult a szemem elé: kordont húztak fel, munkások jelentek meg, munkagépek, éjjeli őrök. Az oda látogatók kérdéseire, miszerint mi épül, azt mondják, hogy sajnos nem tudnak válaszolni.

Azonban a fent felsoroltak általában egyezményes jelek: egy zöld területet szeretnének ledózerolni és valamilyen személyiség és egyéniség nélküli betoncsodát felhúzni a helyére.

Persze ezek csak feltételezések, de a (szerintem) víz- és gázvezeték behúzására használt eszközök elég árulkodóak. Volt, aki megpróbált átmászni a lekerített rész mögé, azonban van a területnek biztonsági őre, aki felszólítja a távozásra az illetéktelen behatolókat.

Alpvetően a 15. kerület egy igen élhető kerület és főleg ez a része, ehhez azonban sokat hozzátett az a tudat, hogy egy ilyen kellemes zöldövezet húzódik mellettünk. Májusban, amikor ugye a legfőbb látványosság nyílik, még művészeket is lehetett látni, akik ecsettel és festővászonnal, vagy fényképezőgéppel érkeztek megörökíteni a hely szépségét.

Itt megnézhettek egy videót az ominózus mezőről, igazi fénykorában, valószínűleg jövőre már csak felvételen lesz lehetőség megtekinteni a 15. kerület kis csodarétét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás