promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen az utószezon a Balatonon, személyes beszámoló a Magyar Tenger partjáról
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Másról sem szóltak a hírek a Balaton part kapcsán, minthogy lepkehálóval kell fogni a vendégeket.

Nos a helyzet korántsem annyira reménytelen, mint az elsőre hangzik, Siófokon azért szép számmal vannak vendégek. Nem azt mondom, hogy embertelen tömeg, de azért attól sem kell tartani, hogy csődbe megy az egész hely. A Plázs, Siófok legnépszerűbb szórakozóhelye most és következő hétvégén is nyitva van még, ez eleve rengeteg fiatalt vonz, ikonikus bulikat tart a helyi bulikirály.

Bár Siófok mostanság nagyrészt a fiatalabbak kedvelt célpontja, de bőven megtalálható a családos kategória is. A parton szép számmal láttunk családokat, de megtalálható volt a fiatal felnőtt és a tini kategória is.

Nevetgélő csoportok hangja töltotte be a partot, a helyi éttermek sem feltétlen panaszkodhatnak: nincsenek kígyózó sorok és bármikor kapsz asztalt, akár a fő ebéd és vacsora kategóriában is. Napközben a sétálóutca kicsit kietlen, este viszont azért kellemesen megtelik élettel. Sok helyről zene szűrődik ki, várják a vendégeket, több helyen táncolnak is. Ez persze hétvége, mi is azért jüttönk ilyenkor, hétköznap nem tudom mi a helyzet.

A Víztorony környékén azért most is voltak turisták, ment a fényképeszkedés, fagyizás és kávézgatás a napsütésben. Az időjárás egyébként tökéletesen kedvezett a kikapcsolódásnak: a tűzforró kánikulában jólesett egy fedett terasz alatti fröccs iszogatása, de a szinte már melegvízű Balatonban való megmártózás is határozottan felüdítő volt.

Este a Plázsban nem kellett jegyért sorbanállni, de a pultnál azért már kellett egy keveset várni a betevő sörre. A zene kellemes volt, igazi bulihangulatot tudott varázsolni a fellépő és kis túlzással a magyar Ibizán érezhettük magunkat a barátaimmal.

Néhány szó a külföldiekről: bőven hallottam nem magyar szót is, néhány mondat erejéig szóba is elegyedtünk egy társasággak, ők remekül érezték magukat és kifejezetten tetszett nekik, hogy nincs az a nyaralóhelyekre jellemző tömegnyomor, hanem szellősen tudnak lazulni.

Elmondásuk szerint visszajönnek még, mert olcsó (egyébként ha az ember egy kicsit ráspórol és nem költ ész nélkül, akkor azért meg lehet ezt csinálni egészen pénztárcabarát módon)m kedvesek a magyarok (egyébként tényleg, nem ért minket semmi atrocitás) és nem mellesleg gyönyörű a táj. Ehhez nem is tudnánk mit hozzáfűzni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás