promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Balaton körbetekerésének mindig szezonja van
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Újból meg újból vissza kell térnünk egyik legnagyobb kincsünkhöz, mindannyiunk szerelméhez, a Balatonhoz. Sokan kipróbálták már, hogy az egyik legszebb turisztikai élmény, ami itthon érhet minket, a tó körbebiciklizése – a nyári szezonban van is bőven forgalom a tókerülő kerékpárúton. Van, aki sportot csinál belőle, és egy nap alatt körbeteker (210 kilométer), mások egy héten át biciklizgetnek – mindent megnéznek, mindent megkóstolnak, és ha olyan az idő, mindenhol megfürdenek.

Most nem olyan, de ettől még a Balaton körüli kerékpározás ősszel, tavasszal, sőt akár a meleg téli napokon is fenséges feltöltődés. A napsütéses októbert használta ki a Kóstolóm Csapata, hogy itt biciklizzen: nem elsősorban azért, hogy körbe menjen, hanem azért, hogy meglátogassa a Balatoni Kör tagjait. Így jött létre a Balatoni KörTúra, friss, tartalmas videókat készítve a fellelhető értékekről.

A Balatoni Kör egy 2014 óta létező fogalom, helyi vendéglátósok és borászok összefogásából született meg, tagjai egész évben nyitva tartanak. A háttérben természetesen a télen-nyáron nyitva tartó Balaton gondolatát találjuk, ennek szellemségében tekert, videózott a Kóstolóm csapata – mint a honlapján fogalmaz: „az általánossal szembe menve – októberben”.




A cél is kettős volt:

„Bemutatni, hogy a balatoni régió természeti és turisztikai kínálata túlmutat a strandok adta lehetőségeken, valamint egy, a környezetvédelemre épülő aktív turizmus promótálása.”

Pintér Zsolt, a Kóstolom ügyvezetője a ugyanitt úgy fogalmaz:
„Hiszem, hogy az össznemzeti boldogság faktor is magasabb lenne, ha hét hónapon keresztül nem csak a nyarat várnánk, majd két hónapig azon keseregnénk, hogy már elmúlt, miközben túrázni, kirándulni, jókat enni-inni egész évben lehet. A kínálat már megvan, csak a keresletet kell megteremtenünk, ez pedig csak és kizárólag rajtunk múlik.”
A Balatoni KörTúráról készült cikkek, videók ide, a ide kattintva könnyen elérhetők. Egy esős hideg, őszi napon a meleg szobában ülve is értelmes program így megismerni mélyebben Európa egyik legszebb táját.

AA
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás