promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy magyar rendőrnő nem tett lakatot a szájára, és elárult egy szakmai titkot - Mit szólnak ehhez a felettesei?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Valószínűleg abban mindannyian egyetértünk, hogy rendőrnek lenni nemes szakma és dicséretes, ha valaki ezt az életpályát választja magának.

Kevés olyan munka van a világon, amelyről azt mondhatjuk, hogy nem szakma az, hanem hivatás. Hivatás, ami mögött egy egész hitrendszer, fegyelem, nemes elhatározás áll. Ilyen a rendőrök élete is. Rengeteg bántást kapnak, sok viccnek a főszereplői és vannak, akik elvből fújnak rájuk, mert mégis ki az, aki rendőrnek megy?

A kérdés jogos, de én mindenképpen más hangsúllyal tenném fel: mégis ki az, aki a rengeteg rossz, a veszélyes szituációk, a lehetetlen munkarend, a bürokrácia mellett ezt választja? Az, aki igazán elszánt és az életét mások szolgálatára és védelmére teszi fel.

Sokat forognak ők közszájon, nem tudnék még egy szakmát mondani, aminek ennyi "gúnyneve" van, amire ennyi dolgot aggattak rá, mint a rendőrökre. Gondoljunk csak a hekusra, a zsernyákra, a kopóra, a kékekre, a fakabátra, a zsekára vagy akár a sünre.

Egyébként érdekesség, hogy a sün elnevezés a jellegzetesen felvett támadó/védelmi pozíciójuk alakjáról alakult ki. A fakabát pedig még a régebbi időben viselt kemény felsőruházatukról, amely olyan volt, mintha nem is szövet anyagból lenne.

Azonban a rendőrök is csak emberek. Közöttünk mászkálnak, esznek, isznak, mulatnak, vásárolnak és mint a legtöbb embernek, azért ők is rendelkeznek humorérzékkel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint egy nagyon vicces TikTok videó, amelyet egy salgótarjáni rendőrnő töltött fel a videómegosztó oldalra és a szakma szépségeiről mesél benne.

A videó nagyjából 10 másodperc és ezzel azt hiszem el is mondtam mindent a témáról. Ennek ellenére látszik rajta, hogy vidám, energikus és bár valóba rövid videóról van szó, a végét egy nagyon fontos üzenettel zárja, ami azt hiszem tömören összefoglalja ezt az egész cikket. Nézzétek meg, nagyon aranyos és vicces, ha Salgótarjánban járok és igazoltatnak, remélem, hogy ez a csupamosoly rendőrkisasszony fogja elkérni az irataimat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás