promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiadták a közleményt: azonnali bérnövekedés jöhet augusztusban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Örömteli hír a magyar embereknek.

A rekordmagas infláció miatt tavaly szeptembertől egy komoly reálbér-csökkenést figyelhettünk meg, de a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közlése szerint a kormány által bevezetett, inflációellenes intézkedéseknek, illetve a bérek növekedésének következtében idén augusztustól nagy változás jöhet.

Mint köztudott, Magyarország kormánya a rezsivédelemmel, az árstopokkal, legutóbb pedig a 15 százalékos kötelező akcióval és az online árfigyelővel próbálta meg visszafogni az elszabadult inflációt, és a Gazdaságfejlesztési Minisztérium legfrissebb közleménye szerint ezek az intézkedések hatékonynak bizonyultak, hiszen év eleje óta már harmadával csökkent az infláció mértéke, októberre pedig már azt jósolják, hogy akár egy szemjegyűre redukálódhat.

Persze az emberben ilyenkor mindig előtör az a bizonyos "hiszem, ha látom", főleg mikor azt látja, hogy az üzemanyagárak egyre csak feljebb és feljebb kúsznak: most pénteken is további 5 forinttal drágult a benzin literára.

A Minisztérium azonban továbbra is úgy véli, hogy megvalósulhat az infláció 10 százalék alá való visszaszorítása, ráadásul újra reálbér-növekedés valósulhat meg. A kiadott közleményükben azt is írták, hogy 2024-ben a növekedés helyreállításával és az infláció mértékének további leredukálásával újra visszaállhat az átlagosan 5 százalék feletti reálbér-növekedési ütem.

„A kormány legfőbb célja változatlan, a családok védelme érdekében a munkahelyek megtartása mellett hosszú távon is biztosítani kell a reálbérek növekedését”

- hangsúlyozták.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás