promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pórul járt az ATV, súlyos szabálytalanságot követtek el egy friss vizsgálat szerint
Borítókép:  YouTube - ATV Magyarország
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Van, amire nem a nézőknek kell odafigyelni, megteszi helyettük a versenyhivatal!

Az ATV "Heti Napló Sváby Andrással" című műsorának nyereményjátékával kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított. A vizsgálat eredményeként kiderült, hogy a műsorban nem volt egyértelműen meghatározva, hogy meddig lehet szavazni. Az ATV együttműködött az eljárás során, és bár nem kapott bírságot, köteles igazolni a GVH felé, hogy a jogszabályoknak megfelelően alakítja ki a műsorgyártását.

Mit vizsgáltak pontosan a szakértők?

Az eljárás során a GVH szakértői tíz adást vizsgáltak meg, és kiderült, hogy csak egy alkalommal hívták fel a nézők figyelmét a szavazás lezárultára, míg a többi kilenc alkalommal nem kaptak egyértelmű információt erről. Az ATV nem tudott pontos időpontokat adni a szavazások lezárulásáról, és ennek következtében több késve érkezett szavazat érkezett, amelyeket nem vették figyelembe sem a vélemény-nyilvánítás eredményében, sem a nyereménysorsolásban.

Az ATV együttműködött a GVH-val az eljárás során, és módosította a játékszabályzatot, hogy konkrétabbá tegye a szavazatzárási időpontot, és tájékoztassa a nézőket az adás során is. A tévétársaság nem vitatta a GVH vizsgálatának eredményeit, részben elismerte a jogsértést, és lemondott a jogorvoslat lehetőségéről. A versenytanács figyelembe véve ezt, valamint azt, hogy az ATV először követett el versenyjogi jogsértést, nem szabott ki bírságot, hanem figyelmeztetésben részesítette az ATV-t.

A GVH a jogsértés megállapítása és a figyelmeztetés mellett kötelezte az ATV-t, hogy 30 napon belül alakítson ki egy belső eljárásrendet, amely biztosítja a műsorgyártásának teljeskörű megfelelését a versenyjogi előírásoknak, valamint a hasonló jogsértések megelőzését. Az ATV-nek részletesen dokumentálnia kell ezt az igazolást a GVH felé.

Erről a műsorról van szó:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás