promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően kitoltak az Ötös lottó játékosaival, de pont ez terve a Szerencsejáték Zrt-nek
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alapból nincs sok esélyünk, hogy megnyerjük az Ötös lottó főnyereményt, de a Szerencsejáték Zrt. mindent bevet, hogy tovább játszunk.

Valószínűleg már több lottózó is olvasta a Szerencsejáték Zrt. óriási közleményét. Mint kiderült ugyebár, nem csak az Ötös, hanem a Hatos, valamint a Skandináv lottónál is változás fog történni szeptembertől.

Ez bizony azt jelenti, hogy mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha esélyt szeretnénk adni magunknak arra, hogy dúsgazdagok legyünk. Ahogyan a Szerencsejáték Zrt. is kiderült, egységesen 50 forinttal változik a legismertebb számsorsjátékok alapdíja. Az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog, azaz várhatóan több pénzt vihetnek majd haza a szerencsés játékosok minden nyereménykategóriában.

Ez azt is jelenti, hogy az Ötös lottónak például valóban nagyon csábító várható főnyereménye tud majd lenni a 17 százalékos növekedéssel. A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a jelenlegi módosítás nem érinti, de áremelésre ezeknél is számítani kell majd később.

Az Ötös lottó várható főnyereménye most 150, a hatosé 290, míg a Skandináv lottóé 55 millió forint. Elképesztő, de az előző héten utóbbinál négy olyan játékos is volt, aki telitalálatot ért el.

Az áremelés persze nem csak az infláció része, hanem ahogyan sok marketinges meg szokta osztani, a stratégia része is. a Szerencsejáték Zrt. is jól tudja, hogy ahogyan nő a főnyeremény, úgy jön meg mindenkinél a lottózási kedv. Okosan ki van számolva tehát, hogy a telitalálatért járó pénz tudjon gyarapodni, de azért legyen is arra egy minimális esély, hogy ezt elviszi valaki.

Amerikában át is alakították a lottózást emiatt, és kibővítették a számokat. Azt hihetnénk, hogy a változtatás elijesztette az embereket, de pont ellenkezőleg, így a gigászi főnyeremények mindig megbabonáznak mindenkit. Minél nagyobb a főnyeremény, annál több szelvényt adnak fel az emberek.

Viszont a statisztika roppant elkeserítő kell legyen sokaknak: nyílt titok, hogy binomiális együtthatót alapul véve 43 millió 949 ezer 268 különböző lottószelvényt kellene kitölteni más kombinációkkal, hogy ezek között biztosan legyen egy telitalálatos szelvény az ötös lottón.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás