promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsfordító bejelentést kapnak a diákok, több ezren nem térnek majd vissza az iskolapadba
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az élet legmeghatározóbb pillanatai között emlegetik azt, amelyiken összekapaszkodva, egy kivetítőre bámulva, izgatottan várjuk az eredményeket. A mai nap ilyen lesz a diákoknak.

Ma kihirdetik a diákok számára a ponthatárokat, ami sorsfordító lehet a jövőjükre nézve. Ma rendezi meg a Pont Ott Partit is a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft., a felvételizők először itt értesülhetnek a felsőoktatási ponthatárokról - közölte az Oktatási Hivatal. Azt írták, hogy a helyszín a Budapest Park lesz, ahol ma este 20 órakor indítják a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését. 

A ponthatárváró esemény a népszerű könnyűzenei előadók fellépése mellett hasznos időtöltést is kínál, ugyanis számos felsőoktatási intézmény és az OH is információs pulttal várja az érdeklődőket - tették hozzá. A felsőoktatási tanulmányok előtt állók itt tájékoztatást kaphatnak a többi között a felvételi, illetve a pótfelvételi eljárásról, a magyar állami ösztöndíjról és az egyetemi élet nyújtotta lehetőségekről. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A ponthatárok kihirdetését a felvételizők idén sem csak a budapesti helyszínen kísérhetik figyelemmel, ugyanis több vidéki városban - Debrecenben, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szegeden - is lesz ponthatárváró rendezvény.

A részletes program és további információ az esemény közösségimédia-felületén olvasható.

A ponthatár kihirdetése mindig befolyásolja az ingatlanpiacot is. A fővárosban az átlagos havi albérleti díjak meghaladják a 200 ezer forintot, erre rakódnak rá a közüzemi számlák és a kaució is, amely most 2-3 havi bérleti díjnak felel meg a szakértők szerint. A Duna House saját adatai alapján jelezte, a fővárosban idén júliusban a havi bérleti díj átlagosan már a 225 ezer forintot is meghaladhatja. Garzon lakást 150-170 ezer forintért, két hálószobásat 250-350 ezer, három hálószobásat pedig átlagosan 350-500 ezer forintos bérleti díjért lehet kivenni havonta a főváros frekventált területein. Általánosságban két havi kauciót kérnek a tulajdonosok a beköltözéskor, azonban, ha kisállattal szeretne költözni a bérlő, akkor 3 havi kaucióval érdemes kalkulálni. Egyszóval nem lesz egyszerű feladata a diákoknak, ha albérletben szeretnének élni kollégium helyett.

A tavalyi hangulatról itt tekinthető meg egy összefoglaló:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás