promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átkozottul rossz idők jönnek az autósokra, erre senki nem számított a legutóbbi árváltozás után
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Előfordulhat, hogy ennek hatására néhányan inkább leteszik az autójukat. Ha igen, hát nem hibáztatjuk érte őket!

A hazai üzemanyagárak emelkedéséről szóló friss hírek szerint pénteken jelentős áremelkedésre kell számítani az üzemanyagpiacon. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 13 forinttal nő, míg a gázolajért 12 forinttal kell többet fizetniük az üzemanyag nagykereskedőknek - írja a holtankoljak.net. Az emelkedő nagykereskedelmi árak miatt az üzemanyag kiskereskedelmi árak is emelkednek, így pénteken az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a kutakon:

95-ös benzin: 612 Ft/liter;
gázolaj: 598 Ft/liter.

Ez a jelentős áremelkedés valószínűleg nemcsak a közlekedők, hanem a mindennapi élet más területeit érintő emberek számára is fontos kérdéseket vet fel. Az üzemanyag árak ugrásszerű emelkedése gyakran komoly hatást gyakorol az emberek pénzügyeire és a gazdaságra általában. Az üzemanyag árak emelkedése több tényezőből fakadhat. Az egyik fontos tényező a világpiaci olajárak alakulása. Amennyiben az olajárak emelkednek, az hatással van a hazai üzemanyag beszerzési költségeire is, így az emelkedés továbbhullámzik az üzemanyagárakra. Az olajárakat számos geopolitikai esemény, természeti katasztrófák vagy akár gazdasági folyamatok is befolyásolhatják.

Mire számítsunk az utakon ma?

Ma egyelőre még több helyen kialakulhat eső, zápor, keleten zivatar, néhol heves zivatar sem kizárt, ahogy azt kora reggel közöltük. Ezek környezetében vizes, csúszós utak, vízátfolyások, hirtelen lecsökkenő látótávolság, viharos széllökések, helyenként jégeső nehezítheti a közlekedők dolgát. Zivataroktól függetlenül az északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet, ez pedig jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását az Időkép részletezése szerint. A napos tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessenek óvatosan, tartsanak megfelelő követési távolságot! 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás