promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmas változás jön a kutakon hamarosan - őrjöngeni fognak az autósok
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig csak reménykedhettek a sofőrök a legjobbakban, de most nagyon rossz hírt közöltek velük.

Az őrült árváltozások közepette senki nem marad ki az idegeskedésből. Még az autósok sem. Az árak hol mérséklődnek kicsit, hol pedig emelkednek egy nagyot. Leginkább ez jellemzi most az üzemanyag piacot.

De mi okozza a változást?

Az üzemanyagárváltozás mögött számos tényező áll, amelyek összekapcsolódva befolyásolják az üzemanyag árát. Az első és legfontosabb tényező a globális kereslet és kínálat viszonya. Az üzemanyag iránti kereslet jelentősen függ az energiaszükségletünktől, ami széles körben használt üzemanyagokhoz vezet, mint például benzin, dízelolaj és repülőüzemanyag. A gazdasági növekedés, a lakosságnövekedés és az ipari fejlődés mind meghatározza az üzemanyag iránti keresletet. 

Szerdától változnak az üzemanyag nagykereskedelmi árak, ami hatással lesz a benzin és a gázolaj átlagárára is - erről közölt friss információt a holtankoljak.net. A benzin esetében az árak emelkednek 9 forinttal, a gázolaj esetében pedig 5 forinttal. Így szerdától a kutakon az alábbi átlagárakon tankolhatunk:

Benzin: 599 Ft/liter

Gázolaj: 586 Ft/liter

Hogyan spóroljunk?

A tankolás jelentős kiadást jelenthet, ami fokozott figyelmet igényel az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére és a benzinköltségek minimalizálására. Szerencsére számos módszer létezik, amelyekkel hatékonyan spórolhatunk benzinre és okosan tölthetjük fel az autónk tankját.

Az egyik leghatékonyabb módszer az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére a gazdaságos vezetési stílus alkalmazása. Az agresszív gyorsítás és fékezés jelentősen növelheti az üzemanyag-fogyasztást, ezért érdemes simán és folyamatosan vezetni. A karbantartás és a szervizelés is fontos szerepet játszik az üzemanyag-hatékonyság javításában. Tiszta levegőszűrők, friss olaj és jól működő motor mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó hatékonyabban működjön és kevesebb üzemanyagot fogyasszon. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az autó karbantartási ütemtervét és betartsuk az ajánlott szervizidőpontokat.

Az adott időpontban olcsóbb üzemanyagtöltő állomások felkutatása is jó stratégia a benzinspórolásban. Kövesse figyelemmel az üzemanyag árakat, és tankoljon tele, amikor az üzemanyag ára alacsonyabb. Ugyanakkor igyekezzünk elkerülni az üzemanyagtöltő állomásokat a forgalmas időszakokban, amikor az árak magasabbak lehetnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás