promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentést tett az MVM - a mindenkit érintő változás megdöbbentette az ügyfeleket
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A változások már júniustól visszamenőleg érvényesek.

Az MVM energetikai cég bejelentette, hogy júniustól nem fog kisebb részszámlákat küldeni az ügyfeleknek - vette észre a haszon.hu. Ha az elszámolás nem éri el a bruttó 1836 forintot (nettó 1446 forint), akkor csak a következő hónappal együtt kell befizetni. Az MVM továbbra is küldi az elszámolószámlákat a diktálás vagy a mérő éves leolvasása után, függetlenül az összegtől.

Lantos Csaba, energiaügyi miniszter korábban azt állította, hogy az idén nem emelkedik az áram, a gáz és a távhő rezsicsökkentett ára, és nem nyúlnak hozzá a rendszerhasználati díjhoz sem, de a helyzet most nem annyira egyértelmű. A rezsiszámítás új módját 2022. augusztus 1-jétől 2023. július 31-ig hirdették meg, de még nem tudni, mi várható az új lakossági rezsiévben.

Tavaly a kormány a rezsitámogatást az átlagfogyasztáshoz szabta. Azóta a magyar családok jelentősen visszafogták a fogyasztásaikat. Most leginkább az a kérdés, hogy augusztus 1-től mihez igazítják majd az átlagfogyasztást. Sajtóhírek szerint, jelentős áresés tapasztalható az európai gázpiacon. Nyári szállítás esetén már 30 euró alá csökkent a megawattóránkénti ár, míg a téli határidős jegyzésekkel valamivel 50 euró felett kereskednek.

Spórolni nem könnyű, kiváltképp a gázszámlán. Ezeket a tippeket megfogadva lehet jelentős sikerünk a témában: 

  • Energiatakarékos berendezések: Vásárolj energiatakarékos háztartási gépeket, például hűtőszekrényt, mosógépet, sütőt és légkondicionálót. Ezek az eszközök kevesebb energiát fogyasztanak, így hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhetnek.
  • Villanykörte cseréje: Válassz energiatakarékos LED vagy kompakt fénycsöves villanykörtéket. Ezek kevesebb energiát fogyasztanak, és hosszabb élettartammal rendelkeznek, így pénzt takaríthatsz meg a hosszú távon.
  • Melegvíz-fogyasztás: Figyelj oda, hogy ne pazarold a melegvizet. Rövidebb zuhanyokat vegyél, és ne hagyd folyni a vizet mosogatás közben.
  • Főzési szokások: Használj fedőt a főzés során, mivel ez segít felgyorsítani a főzési folyamatot és kevesebb energiát igényel. Emellett használj kisebb serpenyőt vagy lábast, ha kisebb mennyiségű ételt készítesz.
  • Éjszakai áramhasználat: Ha van lehetőséged, igyekezz az éjszakai órákban elvégezni az energiát igénylő feladatokat, például a mosást és szárítást. Az éjszakai áramhasználat gyakran olcsóbb lehet.
  • Energiatakarékos szokások: Tanítsd meg a családtagokat is az energiahatékony szokásokra. Például ne hagyjanak feleslegesen felkapcsolt villanyokat vagy készülékeket.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás