promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívül fontos bejelentést tett az MVM – minden ügyfélnek tudnia kell róla
Borítókép:  Illusztráció / mvm.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tévhit, hogy csak télen kell odafigyelni a "gázos" ügyekre. A nyár is tartogat kiemelt veszélyeket, ráadásul az ügyintézés is nehezített lesz pár óráig.

A MVM Zrt. tájékoztatása szerint július 4-én, kedden 22 óra és július 5-én, szerdán 6 óra között a rendszer karbantartása miatt az mvmnext.hu/ugyfelszolgalat címen található online ügyfélszolgálat, az MVM Next mobilalkalmazás és a Navigátor webalkalmazás nem lesz elérhető - írta meg a feol.hu.

A karbantartás mellett arra is felhívta a figyelmet az MVM, hogy idén nyáron is figyeljünk a gázkészülékekre. Arra kérik az ügyfeleiket, hogy egész évben ügyeljenek otthonukban a belső gázhálózat és a gázkészülékek rendszeres karbantartására és ellenőrzésére – főként a nyílt lánggal égő berendezések esetében – annak érdekében, hogy folyamatos és biztonságos szolgáltatás mellett elkerülhessék az esetleges baleseteket - említi cikkében az Origo.

Bár a nyári hónapokban általában nem a fűtésre használjuk a gázüzemű készülékeket, sok más célra továbbra is alkalmazzuk azokat. Például ha gáztűzhelyekkel főzünk, ha gázgrillekkel készítjük el a grillezett ételeket, és ha a melegvíz-ellátáshoz is gázüzemű bojlereket használunk. Ezért rendkívül fontos, hogy ezeket a berendezéseket rendszeresen ellenőrizzük, hogy biztosítsuk működésük helyességét és megbízhatóságukat.

Az elhanyagolt gázkészülékek súlyos veszélyt jelenthetnek a lakosságra nézve. Szén-monoxid-mérgezés vagy gázrobbanások előfordulhatnak, ha a gázkészülékek nem működnek megfelelően. A szén-monoxid egy színtelen, szagtalan és íztelen gáz, amely mérgező lehet, ha belélegzik. Az időnkénti karbantartás és az ellenőrzés segít felfedezni a szivárgásokat, vagy más rendellenességeket, amelyek potenciális veszélyforrást jelenthetnek. 

Ha nyaralni vagy üdülni megyünk, ne feledkezzünk meg a gázkészülékekről otthonunkban sem. Győződjünk meg róla, hogy az összes gázberendezést kikapcsoltuk, mielőtt elhagyjuk az otthonunkat. Ha hosszabb ideig távol leszünk, érdemes elzárni a fő gázcsapot is, hogy teljes biztonságot nyújtsunk.

A nyári időszak nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk a gázkészülékek biztonságát. Az ellenőrzés és a karbantartás elengedhetetlen annak érdekében, hogy megelőzzük a baleseteket és megőrizzük otthonunk és családunk biztonságát. Rendszeresen hívjunk szakembert, és végeztessünk átfogó gázberendezés-ellenőrzést. Tartsuk szem előtt a szabadtéri gázgrillek biztonságát is, és gondoskodjunk arról, hogy mindenkor szabályosan működjenek. A megelőzés mindig jobb, mint a baleset utáni intézkedés, ezért ne hanyagoljuk el a gázkészülékek ellenőrzését és karbantartását idén nyáron sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás