promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összefüggő csapadéktömb borítja fel az időjárást, a meteorológusok komoly veszélyre figyelmeztetik a lakosságot
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jobb, ha ma mindenki magánál tartja az esernyőjét.

Pár napja még a kánikula határozta meg a napjainkat, az emberek alig bírták elviselni a hőséget, mondhatni páros lábbal rúgta ránk az ajtót a nyár, tele voltak a strandok és a Balaton is. Ez nemrég megváltozott, előtérbe került a csapadék, és több helyen is károkozó viharok törték meg a nyugodt időjárást. Ennek persze nem mindenki örül, és sajnos mi sem tudunk most jó hírekkel szolgálni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből kiderül, hogy ma erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, a vastagabb felhőzet és a csapadékzóna lassan kelet felé veszi az irányt, zivatarok, záporok is jöhetnek rengeteg helyen. Erős, viharos széllökések is előfordulhatnak, főleg Észak-Dunántúlon – vagyis ezek alapján ma leginkább az eső lesz főszerepben az ország jelentős részén.

A nappali hőmérséklet maximuma várhatóan 19 és 27 fok között alakul, késő este ez 12 és 18 fok közé fog csökkenni az időjósok szerint.

Itt lehet megtekinteni a térképet:


Kép: met.hu (screenshot)

Az OMSZ a mai napra több veszélyjelzést is kiadott, ugyanis citromsárga, 1-es fokozatú figyelmeztetés van érvényben zivatar, esetleges villámlás és jégeső miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala vármegyében – Győr-Moson-Sopron vármegyében pedig erős széllökések miatt adtak ki szintén citromsárga, 1-es fokozatú veszélyjelzést.

Itt lehet megtekinteni a zivatarokkal kapcsolatos veszélyjelzések térképét:


Kép: met.hu (screenshot)

A met.hu naponta jelentkező videós időjárás-előrejelzéséből kiderül, hogy markáns hidegfront érkezik az országba, ami az előző napokhoz képest hűvös időt és szelet hoz magával, illetve egy összefüggő csapadéktömb is nagy hatással lesz az időjárásra – vagyis fel kell készülnünk a lehűlésre, és arra, hogy leginkább a csapadék fogja meghatározni a mai napot a legtöbb helyen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás