promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lebukott Magyarország, nincs tovább - itt a kiábrándító igazság az internetezési szokásainkról
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdekes statisztika látott napvilágot a magyarokról.

Valószínűleg a legtöbb magyar több oldalt is megnéz naponta az interneten, legtöbbször talán a Google és a Facebook az, ahonnan eljutunk a cikkekre, hiszen már manapság nem divat az, hogy direktben felkeressük egy-egy szájt kínálatát. Ráhagyatkozunk az algoritmusokra, hogy ők találják ki a korábbi kereséseink alapján, hogy mi érdekelhet minket. Ám vannak olyan oldalak bizony, amelyek nincsenek benne ezekben az algoritmusokban, azért járunk oda ezekre a szájtokra direktben, mert tudjuk, hogy mit kaphatunk, tehát céllal keressük fel ezeket.

Nemrégiben ezzel összefüggésben pedig kiderült egy nagy titok a magyarokról, vagyis a magyar lakosság internetezési szokásairól, amely meglepő lehet sokak számára.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legújabb kutatásából ugyanis az derült ki, hogy bizony naponta 620 ezer magyar keres fel olyan oldalt, amin felnőtteknek szánt tartalom található. De ez még mindig semmi, lejjebb még találhattok érdekesebb adatokat is. Az NMHH amúgy május 16. és június 16. között a magyarországi viszonylatban legnépszerűbbnek számító, és ebbe a kategóriába tartozó oldalakat követte nyomon. Az is kiderült a Gemius online közönségmérési adataiból, hogy egy hét alatt 1,7 millió ember keresi fel ezeket az oldalakat. Ez a szám pedig azért is érdekes, mivel kevéssel marad el a legnagyobb magyar híroldalak felhasználószámától. Az NMHH közleményében arra is kitérnek, hogy a látogatási szokásokban sincs nagy különbség a hét vége és a hét közepe között, de kedden, szerdán és csütörtökön 4,7 százalékkal többen lépnek fel az oldalakra. A leglátogatottabb oldal ebben a kategóriában Magyarországon a PornHub.

Közel 800 ezren keresik fel hetente legalább egyszer Magyarországról.

Az NMHH közleményében pedig arra is kitérnek, hogy havonta 2,5 millió felhasználó keres fel egy oldalt legalább ebben a kategóriában. Sőt, azt is elárulják, hogy az internetező magyar lakosság körében minden második férfi legalább egyszer egy hónapban fogyaszt valamilyen szexuális tartalmat, míg a nők esetében tízből csak ketten. A közleményben figyelmeztetnek arra is, hogy a mértéktelen fogasztása az efféle tartalmaknak számos egészségtelen következménnyel, az életminőség romlásával járhat.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás