promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendhagyó változás a hazai benzinkutakon, erre nem számítottak az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen változásra nem számítottak az autótulajdonosok.

Lassan már a 600 forintot karcolja az üzemanyag ára itthon, és ki tudja hol lesz a vége. Ugyanis ha hihetünk a szakértőknek, akkor a jövedéki adóemelés miatt idén ősszel már 600 forint fölé ugorhat mind a benzin, mind a gázolaj literára, 2024 elején pedig a 650 forintot is elérheti.

Bár ha utánaszámolunk és megnézzük, hogy a benzin esetében 60 forint különbség van a jelenlegi ár és a jövő évre jósolt szám között, majd azt felszorozzuk, akkor azt mondhatjuk, hogy egy 10 literes tankolásnál 600 forinttal kerül majd többe a tankolás, ami lehet, hogy sokaknak nem egy nagy összeg, de vannak, akik úgy gondolkodnak, hogy ez már jobb esetben egy kiló kenyér vagy két liter tej ára.

Most 590 forintba kerül egy liter benzin, míg 583 forintot kell fizetnünk egy liter gázolajért. Az autósok megszokhatták már, hogy Magyarországon minden szerdán és pénteken várható valamilyen változás, a holtankoljak.hu pedig már közölte is a friss számokat.

Július 19-e, szerdától nem fog sem emelkedni, sem csökkenni az üzemanyagár, ugyanannyi marad, mint most:

95-ös benzin: 590 Ft/liter

gázolaj: 583 Ft/liter.

Ezek után pedig nem lehet tudni, hogy július 21-én, pénteken merrefelé fog elmozdulni az árfolyam - ha egyáltalán elmozdul valamerre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás