promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó: a hazai autópályán száguldozott a luxuskocsi, ami ezután történt, arra nincsenek szavak
Borítókép:  Porsche official
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Porsche akkumulátora gyakorlatilag 750 Celsius-fokra hevült fel.

Gyakran látunk luxusautókat az autópályán, akik azért jobban járnak, ha nem lépik át drasztikusan a sebességhatárt, mivel annak csúnya büntetés lehet a vége, vagy éppenséggel balesetet is okozhatnak.

A mostani autós nem balesetet okozott, csak saját magának kellemetlenséget, amiről nem is igazán tehetett. Annyi biztos, hogy ha a luxuskocsiknál egyre gyakoribb lesz az, hogy lángra kapnak, akkor ezt a Need for Speed nevű autós játékba sem árt beépíteni.

Kigyulladt egy hibrid Porsche az M0-s autóút 43-as kilométerénél, Üllő közelében. Az eset nem ma, hanem még kedd délután történt, amikor ugyebár még bőven tartott a kánikula. A kiérkező tűzoltóknak nem is volt könnyű dolguk, mivel mire odaértek, a Porsche már hevesen lángolt.

Az oltást nehezítette, hogy az akkumulátor hőfoka – az oltás ellenére – folyamatosan emelkedett, már a 750 Celsius-fokot is elérte. Mivel a kocsi nagy értékű volt, ezért az igazgatóság tűzvizsgálati eljárás során vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit – írta a katasztrófavédelem az Instagramon.

A videóban azért látni, hogy a tulajdonos ezt a kocsit már nem fogja bevinni a szervizbe. Ha esetleg nyilvánosságra hozzák az okot, hogy miért kaphatott lángra, arra mi is kíváncsiak leszünk. Ilyen esetben a szakértők is néha csak találgatni szoktak.

Na de mennyire számít luxusnak, hogy ha ilyen autót akarunk vásárolni? A lapunk utánanézett, hogy egy használt Porsche Panemara 4E-Hybridet 36 millió forintért szerezhetünk be. Egy új Porsche Panemara Turbo S Sport Turismo azonban már elérheti a 100 millió forintot is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás