promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló balesetek, melyben több ezren vesztették életüket, fogadjunk, hogy nem mindről hallottál
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az alábbi rengeteg emberéletet követelő tragédiák hol emberi mulasztásból, hogy szerencsétlen földrajzi helyzetből és a körülmények rémes összehangolódásából adódtak. Voltak, amelyeket el lehetett volna kerülni, néhánynál azonban semmit nem lehetett volna tenni azért, hogy megelőzzék.

Japan Airlines Flight 123 - 1985

Augusztus 12-én a Japan Airlines Flight 123-as járata Tokióból tartott Osakába, de mindössze 12 perc repülés után a gép lezuhant a Japán Alpokban. A balesetben 520 ember vesztette életét, ami minden idők legtöbb halálos áldozatot követelő repülőgép balesete. Az okok között szerepelt a repülőgép karbantartásának elhanyagolása és a váz károsodása egy korábbi baleset miatt.

Csernobili atomerőmű-katasztrófa - 1986

Április 26-án a csernobili atomerőmű felrobbant Ukrajnában, ami a történelem egyik legsúlyosabb katasztrófáját okozta. A robbanás következtében óriási sugárszennyezés történt a környéken, és több mint 4000 ember vesztette életét. A balestet a reaktor tervezésének a hibája és az üzemeltetők figyelmetlensége okozta.

Haiti földrengés - 2010

Január 12-én Haiti-n súlyos földrengése következett be, amelynek következtében több mint 200 ezer ember vesztette életét és további milliók váltak hajléktalanná. Az ország gazdasága és infrastruktúrája hosszú időre súlyosan megsérült. Haiti földrajzi fekvése a tektonikus lemezek találkozási pontjánál található, így sajnos egy ilyen katasztrófa borítékolva volt.

Titanic - 1912

Az RMS Titanic egy luxus óceánjáró volt, amelyet 1912-ben építettek és a világ legnagyobb hajója volt abban az időben. Azonban az első útján, amikor átszelte az Atlanti-óceánt, jéghegybe ütközött és elsüllyedt. A balesetben több mint 1500 ember vesztette életét, mivel a hajóban kevés mentőcsónakot helyeztek el és a baleset után sokáig nem érkezett meg a segítség. A hajó tervezi hibái és üzemeltetők rossz döntései miatt történt ez a szörnyű baleset.

Indiai-óceáni cunami - 2004

December 26-án az indiai-óceáni szökőár és cunami az egyik legsúlyosabb természeti katasztrófává vált. Az áradás több mint tíz ország partjait érintette, és több mint 230 ezer ember vesztette életét benne. A cunami egy földrengés következtében történt, amelynek epicentruma a Szumátra sziget közelében volt.

Tangshan-i földrengés - 1976

Július 28-án a Tangshan városát érintő földrengés Kínában következett be, amely minden idők egyik legsúlyosabb katasztrófája volt. Az áldozatok száma megközelítette az 5000 főt, és több százezer ember sebesült meg.

Katrina hurrikán - 2005

Augusztus 29-én a Katrina hurrikán elérte a louisianai partokat az Egyesült Államokban, és felfoghatatlan károkat okozott. Az özönvízszerű esőzés és a hurrikán által okozott szélvihar az árvízzel együtt több mint 1800 ember halálához vezetett.

Bhopali vegyi katasztrófa - 1984

December 3-án a bhopali kémiai üzemben történt súlyos gáztragédia az indiai Madhya Pradesh államban. A tragédia során 3-8 ezer ember vesztette életét (különböző jelentések láttak napvilágot az esetről), és több százezer ember szenvedett súlyos egészségügyi problémáktól. Sajnos az ott alkalmazott technológiának több biztonsági hiányossága is volt, amely a dolgozók figyelmetlenségével párosult, ez idézte elő a balesetet.

Port Said-i Stadion tragédia - 2012

Február 1-én a Port Said Stadiumban történt focimeccsen több száz ember vesztette életét a helyi összecsapásokban. Ennek politikai okai voltak és azokhoz a forradalmi eseményekhez kapcsolódtak, amelyek 2011-ben az országban történtek. A biztonsági intézkedések és az ellenőrzés hiánya vezetett a tragikus végkimenetelhez.

Gansu-sziget omlás - 2010

Augusztus 8-án a Gansu tartományban, Kínában történt hatalmas iszapos földcsuszamlás következtében több mint 1500 ember vesztette életét. A régióban ebben az időszakban heves esőzések voltak. A földcsuszamlás a területen található hegyekből lezúduló iszappal borította be az alattuk fekvő falvakat és városokat. A katasztrófa óriási károkat okozott az infrastruktúrában, és azon túlmenően, hogy az áldozatok száma rendkívül magas volt, több tízezer ember maradt otthon és vagyon nélkül. A katasztrófa következtében a helyi hatóságok jelentős változtatásokat hajtottak végre a területen, és több mint 40 milliárd jüant fordítottak a régió újjáépítésére és a lakosság megsegítésére.

Dél-Koreai Sewol hajókatasztrófa - 2014-ben 

Április 16-án a Sewol dél-koreai komphajó felborult és elsüllyedt, melyben több mint 300 ember vesztette életét, köztük nagyon sok diák. Az üzemeltető cég rosszul kezelte a helyzetet, és a mentőakciók nagyon lassan indultak el.

Ezek a rémes események örökre beírták magukat a történelmünkbe és emlékeztetnek arra, hogy bármelyik pillanatban megtörténhet a baj.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás