promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leleplezték az olcsó, saját márkás termékeket – most kiderült a szupermarketek titka
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezeket a Tesco kínálja a legrégebben, de például az Aldinál a termékek 80 százaléka saját márkás.

Már szinte rettegünk attól a szótól, hogy infláció. Kezd javulni a helyzet, de azért még mindig nem szeretünk boltba járni. A többség ott spórol jelenleg, ahol tud, és ehhez minden eszközt be is vetünk, hogy ne hagyjunk ott annyi pénzt a kasszánál.

A saját márkás termékek egyre népszerűbbek a vásárlók körében, hiszen sok esetben jelentős árelőnyt biztosítanak a nevesebb márkákhoz képest.

Mostanság Sallai Márk influenszer szokott abba belevágni, hogy teszteli a nagyobb szupermarketek saját márkás termékeiket. Akad természetesen, amelyik jobb, mint a másik, de azt már kijelenthetjük, hogy egyik sem rossz minőségű. A Tescónak a legutóbb ebben elég nagyot sikerült villantania egy másik riválisával szemben.

A saját márkás termékek olyan árucikkek, amelyeket egy adott kereskedelmi lánc saját neve alatt forgalmaz, de nem ő maga állítja elő. A gyártást általában külső beszállítókra bízzák, akik gyakran ugyanazok, akik más ismert márkákat is gyártanak. A saját márkás termékek előnye, hogy a kereskedelmi lánc közvetlenül tud tárgyalni a gyártókkal az árakról és a minőségről, így elkerülheti a közvetítők jutalékát és a reklámköltségeket.

Tehát elsődleges szempont, hogy a saját márkás termékeket nem terheli gyártói marketingköltség, illetve a bolthálózat nagy tételt vásárol belőlük. Utóbbi ugyebár még kedvezőbbé teheti a beszerzői árakat.

A saját márkás termékek minősége nem feltétlenül alacsonyabb, mint a nevesebb márkáké. Sőt, néhány esetben akár tényleg jobbak is lehetnek. A kereskedelmi láncok ugyebár érdekeltek abban, hogy hűséges vevőket szerezzenek, és meg is tartsák őket, ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy rossz minőségű termékeket adjanak el.

A saját márkás termékekre is vonatkoznak ugyanazok az élelmiszerbiztonsági és minőségi előírások, mint más termékekre, így rendszeresen ellenőrzik őket független laboratóriumok. A minőség mellett pedig az ár-érték arány is fontos szempont a vásárlóknak a mostani időkben, ezért sokan választják ezeket az árucikkeket, és egyre többen meg is kedvelik őket.

Természetesen nem minden saját márkás termék egyforma. A kereskedelmi láncok többféle „szintet” is kialakíthatnak saját márkáikon belül, attól függően, hogy milyen célcsoportot akarnak megszólítani.

Persze mindig érdemes összehasonlítani a termékeket, és elolvasni az összetevőket és a tápértékeket, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. A saját márkás termékek pedig segíthetnek nekünk abban, hogy spóroljunk a bevásárláson.

A hazai piacon ezt a Tesco csinálja a legrégebben, de az Aldi kínálatában a termékek 80 százaléka saját márkás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás