promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó dolog derült ki az Árpád hídon történt gázolásról – a rendőrség most kitálalt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leleplezte az Árpád hídon történt baleset részleteit.

Alaposan felforgatta a közvéleményt az Árpád hídon történt brutális gázolás. Egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A biciklis olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

Akkor ugyebár a rendőrség még azt nyilatkozta, hogy a baleset körülményei tisztázatlanok, de a szemtanúk azt mondták, hogy három nagy értékű autó, egy Mercedes és két BMW haladt nagy sebességgel a Göncz Árpád városközpont felől az Árpád híd irányába, mintha gyakorlatilag versenyeztek volna.

A helyszínre kiérkező mentőknek sikerült annyira stabilizálni a kerékpáros állapotát, hogy kórházba tudják szállítani, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy már nem tudták megmenteni az életét. Akkor elmondták, hogy gázoló sofőr akár 130-150 kilométer/órával is száguldozhatott, amikor a baleset történt.

A két BMW-s nagy sebességgel haladt a Róbert Károly körúton, amikor a Teve utcai kereszteződésben a lámpánál találkoztak a Mercedesszel. Amikor zöldet kaptak, mindhárom autó gyorsulni kezdett, a Mercedes jobbról, a kanyarodósávból, az egyik BMW pedig balról, a belső sávból előzte ki a normális sebességgel haladó autókat.

A rendőrség egy YouTube videóban nyilvánosságra is hozta a felvételeket. Ezt tényleg csak erős idegzetűeknek szabad megnézni:

Balogh Ádám ezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője elmondta, hogy a sofőrök szerint nem versenyeztek, a tanúvallomások szerint azonban egyértelműen ez történt. Borzalmas belegondolni, de a vétlen kerékpárosnak két végtagja leszakadt.

A Mercedes 33 éves sofőrje eddig kórházban volt, pénteken előállították, és előterjesztették a letartóztatását. A férfi elismerte tettét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás