promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt az új tárgyat tanulhatják majd a gyerekek szeptembertől - egyelőre tesztjelleggel vezetik be az iskolákban
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

 Az új tanévben már uniformisban is kipróbálhatják magukat a diákok.

Szeptemberben újra indul a tanítás és 120 iskolában egy új tantárggyal is gazdagodik majd az órarend. Ez a honvédelem tantárgy, amihez Rétvári Bence államtitkár szerint az oktatókat a Honvédelmi Minisztérium fogja biztosítani.

Eddig 37 köznevelési és 83 szakképzési intézmény jelezte a részvételi szándékát a tantárgy bevezetésére vonatkozóan, közölte Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár Ungár Péter képviselő írásbeli kérdésére. Hozzátette: a tantárgy oktatásában résztvevő intézmények tényleges számát csak a szeptemberi tanévkezdés után lehetséges megadni – írta a pénzcentrum.

Persze ez egyelőre próbaoktatás lesz, a pedagógusokat a Honvédelmi Minisztérium biztosítja, akiknek szakmai, pedagógiai, tanügyigazgatási és módszertani felkészítésen kell részt venniük.

Hangsúlyozták: a honvédelem tantárgy célja "a honvédelmi nevelési feladatok megvalósításának hatékonyabbá tétele, a haza védelme iránt elkötelezett, gyakorlati honvédelmi ismeretekkel és készségekkel is rendelkező fiatalok célirányos nevelése".

A gyerekek nem csak az iskola falai között találkozhatnak a honvédséggel, de idén is lehetőségük van honvédelmi táborokban részt venni. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt mondta, legalább 5 ezer diákot várnak idén, akik megismerhetik ennek a hivatásnak a szépségét. A Magyar Honvédség az idén hetedik alkalommal rendez nyári táborokat a fiataloknak. A fiatalok júniustól augusztusig csaknem száz táborban, 135 turnusban az ország mintegy 59 különböző helyszínén nyaralhatnak. A 12 és 18 év közötti diákok 17 féle tematika közül választhatnak maguknak érdeklődési körtől függően. A honvédelmi miniszter közlése szerint a honvédelmi táborokban nem katonákat nevelnek, a fiatalok játékos formában ismerkedhetnek meg a Magyar Honvédséggel, a katonák életével, miközben a nyár legnagyobb kalandjában vehetnek részt.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás