promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tilos csapvizet innod ebben a hazai városban, ami súlyos fertőzést is okozhat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy hazai nagyvárosban már nagyon régen tilos fogyasztani az ivóvízből, a helyiek pedig egyre dühösebbek.

Hazánk még mindig a szerencsésebb országok közé sorolható, mivel a vízkészlete viszonylag bőséges. Az persze helyileg változó Magyarországon, hogy az egyes vízműveknek milyen minőségű nyers vízből kell egyformán tiszta ivóvizet előállítaniuk.

Az is egy kicsit félrecsúszott tévhit, hogy itthon rossz lenne a csapvíz minősége, mivel több kutatás és ellenőrzés is bebizonyította már ennek az ellenkezőjét. A víz tehát jó Magyarországon, de ha a hálózat, amin keresztülfolyik rossz, akkor a poharunkba is kifogásolható minőségű víz fog kerülni.

Van egy nagyváros hazánkban, ahol most is lajtos autó járja az utakat, hogy az emberek vízhez jussanak. Szigetváron ivóvízminőség-javító beruházás után nem, hogy jobb, de gyakorlatilag fogyaszthatatlan lett a víz.

A rendszerfejlesztés óta a nyugati városrészben zavaros, büdös és barna a víz. Valószínűleg nem is kellene senkit sem figyelmeztetni, hogy ne igyon belőle, mert ez első ránézésre látszik. A probléma csaknem 5 ezer lakót érint, akiknek már elegük van abból, hogy lajtos kocsiból kell hazavinniük az ivóvizet.

„Nagyon bűzös, kellemetlen szaga van, ha ezt lehet mondani az ivóvízre, és nagyon rossz színe van. Sárgás, szürke, nagyon csúnya lesz minden tőle, megfog mindent sárgára”

- mondta az ATV-nek az egyik szigetvári lakó.

A csatorna, amikor ott járt, akkor a nagy tartálykocsi ráadásul szervizben volt, így egy jóval kisebb járta a várost. Ha most egy nagy hőhullám közepén járnánk, akkor ez is tudna fennakadásokat okozni.

Az ilyen szennyezett vízből természetesen tilos fogyasztani, mivel súlyos fertőzés is lehet a vége. Ez a fajta a víz természetesen főzésre is alkalmatlan, így az emberek folyamatos vagy a tartálykocsihoz sétálgatnak vízért, vagy ásványvizet vásárolnak.

Vass Péter polgármester elmondta az ATV híradójának, hogy jelenleg is próbaüzem zajlik, de csak akkor hagyja jóvá a teljesítést, ha egy független labor igazolja, hogy iható víz folyik a csapból. A helyiek természetesen azért vannak alaposan felháborodva, mert közel egy éve tart ez a probléma.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás